Najviši čovjek i najniža žena na svijetu

Sreli se najviši čovjek i najniža žena na svetu: Imaju zajedničke fotografije kod egipatskih piramida, a za to postoji i dobar razlog.

Kosen, visok nevjerovatnih 251 centimetar, stao je pokraj Amge koja mjeri tek 60 centimetara ispred piramida u Gizi.

Najviši čovjek na svetu, Turčin Sultan Kosen, u Egiptu se u petak susreo sa svojom suštom suprotnosti, najnižom ženom na svetu, Indijkom Joti Amge.U Egipat su došli na poziv egipatskog odbora za promociju turizma, gdje su učestvovali na konferenciji u Kairu.

Kosen (35) je prvi put za rekord izmjeren u Ankari. Vodeću poziciju na popisu najviših ljudi tada je preuzeo od Kineza Xi Shuna koji je 2005. godine merio 233 centimetra, koji je i vlasnik najvećih ruku na svetu.

Indijka Amge u rekordere je ušla je 2011. nakon što je proslavila 18 rođendan. Trenutno se bavi glumom i vodi šou, stoji na službenim Ginisovim stranicama.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor

Zanimljivosti se bave pisanjem privlačnih i edukativnih članaka, istražujući raznovrsne teme s dubokim razumijevanjem i živopisnim stilom pisanja. Naš profil odražava strast prema donošenju informacija na zanimljiv i pristupačan način, potičući čitatelje na učenje i razmišljanje.