Ovo su najgluplji načini da potrošite dragocjeno vrijeme

Ovo su najgluplji načini da potrošite dragocjeno vrijeme

Komentarisanje na forumima

Ovo je jedna od top danguba današnjeg modernog, kompjuterskog i internetski obrazovanog čovjeka. Iako zahvata uglavnom nezaposlenu mladež i polumladež, ova aktivnost razara vremenske potencijale i odraslim osobama.

Problem sa ovim aktivnostima je taj što ćete se vratiti da pogledate ko je i kako odgovorio na komentar koji ste postavili na forumu ili na neku vijest, pa ćete mu htjeti odgovoriti. Kasnije se ti odgovori, reakcije ubrzano množe i dok si se okrenuo, prošlo je 3 sata! A najgore od svega je što ćete se zakačiti na nekog forumaša pametnjakovića koji je aktivan od vajkad i kojem je forumiranje poluprofesija.

Igranje igrica na PC-u

Nažalost, ova dangubna aktivnost je svjetski hit. Nažalosnije je to što nije rijetkost nabasati na odraslog, oženjenog/udatog, homosapiensa koji vrijeme troši igrajući igrice. Pa čak i one koje, kako su negdje pročitali, razvijaju moždane ćelije i intelekt?!

Previše nepotrebnog spavanja

Ovdje nema mnogo mudrolije. Spavanje je poželjno, posebno ako ste pod čestim stresom. Spavanje je zdravo i neophodno, jer spavanjem nadopunjujemo nivo volje koja nam je potrebna za izvršavanje dnevnih zadataka.

Ali, izležavanje i spavanje bezveze je čista i opasna danguba. Opasna, jer kad vam postane navika, onda je se teško riješiti. Ne bi to bilo toliko loše da je čovjek svjestan vremena koje prolazi dok spava. Najgora fora kod bezveznog spavanja je što dok trepneš – prošlo je vrijeme.

Vožnja u gužvi

Ovo ne samo da je danguba, nego totalno remeti zdravlje. Muški šoferi znaju. Zašto ne sačekati da se gužva razrijedi? Bilo šta, pa makar i komentarisanje na političkom forumu ili igranje igrica, bolje su dangube od sviranja trube i nerviranja u saobraćajnoj gužvi.

Gledanje indijskih serija

Ovo je apsolutni pobjednik! Definitivno se na ove serije najviše vremena izgubi, a čemu sve to? Prepoznali ste sebe ili nekoga? Vrijeme koje trošite na gledanje indijskih serija pod hitno investirajte u nešto drugo, čak i u neke od aktivnosti koje smo nabrojali iznad. Od ove aktivnosti ne samo da nemate apsolutno nikakve koristi, nego čak nanosite sebi i mentalnu i fizičku štetu! Dokaz? Ma kakav dokaz!? Ako vam treba dokaz, onda vam nema spasa.

1 comment
Zanimljivosti
Zanimljivosti
ADMINISTRATOR
PROFIL

    Povezane objave