Nekoliko sjajnih ideja kako da uredite svoj balkon

Ako i vi spadate u ovu kategoriju ljudi, onda svoj balkon nikako nemojte zanemariti kada je uređenje u pitanju. Proleće i leto je vreme kada najviše vremena provodimo na terasi, bez obzira da li živimo u kući ili stanu. 

Bilo da se radi o balkonu manje ili veće kvadrature, uz pomoć mašte i dobre volje može ga urediti tako da vam izgleda kao mali raj. U nastavku teksta dajemo vam nekoliko sjajnih ideja kako da to i postignete.

Odaberite odgovarajuće podne obloge za terasu

Ukoliko vam je balkon popločan a želeli biste neku promenu, veštačka trava može biti savršen izbor. U salonima se mogu pronaći različitih debljina, a na vama je da izmerite tačne dimenzije terase i odete u obližnju prodavnicu. Veštačka trava će balkon učiniti prirodnijim i ušuškanijim ambijentom naročito ako na njemu imate i po koju saksiju cveća. Kombinacija trave i cveća je svakako zanimljiva opcija, naročito ako ste ljubitelj prirode. 

Kvalitetna pvc balkonska vrata se podrazumevaju

Da biste imali balkon kao iz svojih snova, nemojte štedeti na odabiru kvalitetnih terasnih vrata. Najčešće se biraju ona od PVC materijala, bele boje, a baš kao i prozori, i ona se rade po meri. Kada kažemo pvc balkonska vrata cena je nešto što će vas svakako zanimati. Izmerite koje su tačne dimenzije balkonskih vrata, odaberite neki od ponuđenih modela i vrlo brzo ćete doći do konačne cene. Dodatan trošak vam može biti ugradnja vrata, a neki od proizvođača pvc stolarije imaju svoje montere koje vam mogu ponuditi. 

Neka vam fokus bude na pogledu

Mnogi greše kada je dekorisanje balkona u pitanju. Trude se da ga urede tako da komšije više uživaju na pogled njihovog balkona od njih samih. Često ćete primetiti žardinjere i saksije koje vise sa spoljne strane ograde. Većina pejzažnih arhitekata će vam reći da je svakako bolja opcija da cveće bude okrenuto sa unutrašnje strane, tako da ga vi gledate dok sedite na svom balkonu. Na kraju krajeva, treba vama da bude lepo, a ne nekome drugom. 

Ofarbajte zidove ukoliko ste dovoljno kreativni

Kao što možete da eksperimentišete da podnim oblogama na terasi, slična je situacija i sa zidovima. Bele zidove možete premazati nekom drugom, živopisnijom poput pastelno zelene, bordo ili nekom trećom bojom, sve u zavisnosti kakav konačan efekat želite da postignete. Ako niste sigurni, uvek se možete konsultovati sa stručnijom osobom koja se bavi dekoracijom enterijera i eksterijera. Naravno, ovde mislimo na nekog školovanog arhitektu. 

Fokusirajte se na detalje

Dovoljno je da prelistate neki časopis ili pogledate slike na internetu i odmah će vam pasti na um nekoliko sjajnih ideja za dekorisanje balkona. Par vaših omiljenih fotografija okačenih na zid terase u zanimljivom ramu za slike samo je jedna od opcija. 

Savršen izbor vam može biti ležaljka u obliku jajeta, naravno, ako za nju imate dovoljno prostora. I sad zamislite da ležite na toj istoj ležaljci na preudobnim jastucima i čitate svoju omiljenu knjigu. Složićete se, to će biti kompletno uživanje.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor