Novogodišnja dekoracija jelke cvećem

Iako možda mnogi ne bi ni pomislili na cveće i mogućnost da se sa njime odradi novogodišnja dekoracija, zato što je ono po mnogima za prolećne i letnje dekoracije, isti će se veoma iznenaditi kada shvate kako cveće može da unese čaroliju i radost u hladne zimske dane i da u prostoru mirisima i bojama približi raskoš i toplinu. Unošenjem prirodnog cveća u dom, pred novogodišnje praznike, pojačava se utisak porodične udobnosti i ušuškanosti, cveće će učiniti da se pogled sa nekih svakodnevnih i jednoličnih momenata skloni, bar na trenutak, na prirodne boje, a osećaj prirodnosti je svakako sve više potreban u životu koji se udaljava od prirodnog, okružen tehnikom i tehnologijom, postaje programiran i mehanički. Kako bi bar za novogodišnje praznike vratili tu prirodnost u domove, jednostavno treba samo da damo mesto cveću, jednobojnom, šarenom, prirodnom ili veštačkom, ono će samo po sebi oplemeniti svaki dom, a onda se taj osećaj iz domova neprimetno useli i u nas, pa i ne budemo svesni koliko oplemenjivanje prostora cvećem može da oplemeni dušu svakoga.

Kako da novogodišnja dekoracija jelke bude za pamćenje?

Jelka je središte svake novogodišnje dekoracije, ona treba da privuče pažnju i ostavi utisak svojom nesvakidašnjim izgledom, pa se mnogi dovijaju i tragaju za idejama kako da jelka bude što interesantnija. U traganju za idejama došlo se do toga da se novogodišnja jelka ukrašava cvećem, bilo da je prirodno, sušeno ili ukrasno, kako god efekat je veličanstven. Ukoliko obratite pažnju na ukrase za novogodišnje jelke, primetićete da su u ponudi veliki cvetovi različitih boja, najviše je crvenih, ali ima i zlatnih, srebrnih, a ove godine su aktuelni cvetovi pastelnih boja, pastelne zato što se njima pojačava taj prekopotrebni utisak prirodnosti. Novogodišnja dekoracija jelke cvetovima je vrlo jednostavna, dovoljno su veliki a i stilski efektni, da nema potrebe da ih kombinujete sa nekim drugim ukrasima i gubite vreme tako što ćete danima da razmišljate i uklapate oblike i boje. Ukoliko se odlučite za cvetove na novogodišnjoj jelki, treba samo da odlučite da li ćete praznične crvene ili ćete raskošne zlatne ili sofisticirane srebrne ili pastelne kao ovogodišnji pun pogodak. Da bi Vaša jelka bila za pamćenje treba samo da cvet na čijem je kraju žičana zakačka prikačite za jelku i to je sve znanje i vreme koje Vam treba za ovogodišnju novogodišnju dekoraciju.

Pojačajte utisak glamura

Cvetove koji su sami po sebi glamurozni, ako ih uklopite uz prateće osvetljenje, postići ćete efekat glamura koji se može videti samo u luksuznim salonima velikih gradova. Zašto da jednostavno taj luksuz za ove novogodišnje praznike ne unesete i u Vaš dom. Ako već na jelki imate veliki crvene cvetove, kombinujte ih sa sićušnim LED sijalicama, sićušna svetla delovaće kao pčelice oko bujnih raskošnih cvetova i to je već dovoljno za čaroliju, koja će sigurno pojačati utisak porodičnog zadovoljstva i sreće, kako dece koja vole sjaj lampiona, tako i odraslih koji vole raskoš glamura.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor