Partizan na pol poziciji za ubojitog napadača, Zvezda druga

Kraj sezone i ljetnji prelazni rok se bliže, pa se i najveći srpski klubovi pozicioniraju, ne bi li bar sa našeg tržišta ugrabili ono što vrijedi prije direktnih konkurenata. Pisali smo već prije nekoliko dana da je najtraženiji fudbaler na našim prostorima trenutno Nemanja Nikolić, napadač Spartaka, oko koga se bore Partizan i Crvena zvijezda, ali ni oni nisu usamljeni u trci za potpis napadača.

Početkom tekuće sedmice, tačnije u ponedjeljak, Partizan je obavio važan razgovor u svojim prostorijama na stadionu u Humskoj. Crno-bijeli su ugostili Radeta Ćaldovića, zvaničnog zastupnika Nemanje Nikolića, pokušavajući da steknu preimućstvo u odnosu na konkurenciju. Da li su u tome i uspjeli?

Ćaldović potvrđuje da je interesovanje za njegovog klijenta veliko, ali da tek očekuje intenzivnije pregovore kako se prelazni rok bude bližio.

- Nije tajna da su za Nikiolića interes pokazali Partizan i Crvena zvijezda. Kako u zimskom prelaznom roku, tako i sada. I nisu jedini, Vojvodina se također uključila, tako da možemo da konstatujemo da tri najveća srpska kluba žele već na leto Nemanju u svojim redovima – potvrđuje Rade Ćaldović napise u javnosti. - Postoje i opcije iz inostranstva, ali nećemo još da otkrivamo imena klubova.

U kojoj fazi pregovora ste trenutno?

- Priča se intenzivira iz dana u dan. Naši klubovi imaju ideju da prodaju neke svoje igrače i postojećih timova, ali da istovremeno steknu i dobru poziciju za kupovinu kada počne prelazni rok. Otvoreni smo za razgovore, onaj ko pokaže najveći interes, pobediće u trci za Nikolićev potpis. Nikolića grle saigrači iz Spartaka poslije gola Foto: MN Press

Kakav je stav Spartaka? Da li je istina da potražuju pola miliona eura za obeštećenje, plus procente?

- Voljni su da prodaju Nikolića, to nije sporno, jer mnogo toga pružio Spartaku, kao i subotički klub njemu. Smatraju, kao i mi uostalom, da je pravi momenat da se okuša u jačoj sredini. Šta se cifre tiče, istina je, Subotičani traže 500.000 eura za obeštećenje, šta je za naše uslove, a gledajući kvalitet igrača, sasvim povoljna cijena.

U ponedjeljak ste bili u Partizanu na pregovorima. Da li su crno-bijeli u prednosti u odnosu na ostale zainteresovane timove?

- Bio sam u ponedjeljak u Partizanu, a dva dana kasnije smo razgovarali i sa Vojvodinom. Tu je i Crvena zvijezda... To su uobičajene stvari pred početak i tokom prelaznog roka. Jednostavno, onaj ko ponudi najbolje uslove i čiji plan se bude poklapao sa planovima igrače, dobiće i Nikolićev potpis. Nemanja Nikolić (broj 9) u duelu sa igračem Partizana Foto: MN Press

Favorizuje li Nikolić nekoga od naša tri najveća kluba? Čije boje su mu najdraže?

- Nemanja je jednostavno profesionalac i nije navijački vezan ni za jedan klub. Gdje god je igrao, ponašao se kao vrhunski, dajući sve od sebe na terenu za grb i dres, koji je u tom trenutku nosio. Tako da ni ovoga puta neće biti te navijačke sentimentalnosti, samo ideja, plan kluba i pravi uslovi mogu da ga privuku. Kao njegov agent, moja je obaveza da mu pružim podršku i svu moguću pomoć kako bi odabrao najbolje rješenje – istakao je Rade Ćaldović na kraju razgovora za naš telegraf.rs.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor

Zanimljivosti se bave pisanjem privlačnih i edukativnih članaka, istražujući raznovrsne teme s dubokim razumijevanjem i živopisnim stilom pisanja. Naš profil odražava strast prema donošenju informacija na zanimljiv i pristupačan način, potičući čitatelje na učenje i razmišljanje.