Pogledajte kakav sastav treba da ima najbolji tečni kolagen

 

Svi već znamo da je nemoguće ostati večito mlad i vitalan, ali se trudimo da sačuvamo zdravlje kako bi nas poslužilo kada uđemo u neke ozbiljnije godine. Kako bismo zadržali vitalnost celog organizma i dobar izgled kože, kose i noktiju najčešće tražimo najbolji tečni kolagen koji može da nas ojača i obezbedi nam vitalan izgled. 

Međutim, u toj želji često podležemo uticaju raznih reklama koje tvrde da je baš njihov proizvod najbolji i dajemo mnogo novca za proizvode koji nisu preterano efikasni. Zbog toga treba da se, pre kupovine, informišemo, naučimo da čitamo deklaracije i sami na osnovu svog znanja zaključimo koji je najbolji tečni kolagen koji se trenutno nudi u apotekama. 

 

Šta je kolagen i koja je njegova uloga?

Pre nego što objasnimo kakav sastav treba da ima najbolji tečni kolagen trebalo bi da objasnimo ulogu kolagena u organizmu. Kolagen je protein koji ima gradivnu ulogu u ljudskom organizmu. On se nalazi u kostima, koži, noktima, mišićima i ligamentima, ali i u krvnim sudovima i zubima. 

U telu se prirodno proizvodi do 25-te godine, a posle toga njegova proizvodnja počinje da opada i tada se javljaju prvi znaci starenja. Već nakon tridesete godine svako primeti da su mu se pojavile prve sede, ali i to da se mnogo lakše umara i da suplemente sa kolagenom i početi sa redovnom upotrebom kako bi se svi ovi simptomi odložili, jer će se u suprotnom do 50-te godine nivo kolagena u organizmu smanjiti za 50 odsto.

 

Zbog čega je najbolji tečni kolagen?

Suplementi sa kolagenom se mogu naći u obliku praha, kapsula i u tečnom obliku. Mnoga istraživanja su pokazala da se kolagen u tečnom obliku najbrže i najviše apsorbuje u našem organizmu. Čak i osnovu iskustava većine korisnika ovog suplementa može se zaključiti da je najbolji tečni kolagen. Kako je većina korisnika na forumima objasnila, najbrže rezultate su imali nakon upotrebe kolagena u tečnom obliku.

 

Da li treba potražiti neki specifičan kolagen?

U telu postoji 28 različitih vrsta kolagena, ali četiri vrste su najzastupljenije i samim tim i najvažnije. Kolagen tip 1 se nalazi u kostima, tetivama, hrskavici, koži i u suštini on je najzastupljeniji u telu. Tip 2 se nalazi u hrskavici i utiče na mekoću zglobova. Tip 3 se nalazi u mišićima i bez njega, čak ni sa vežbanjem, ne bi mogli da imamo snažno telo. Kolagen tip 4 ima ulogu u filtraciji i nalazi se u svim slojevima kože. U zavisnosti od tipa problema sa kojim se suočavate, na osnovu sastava ćete odlučiti koji je najbolji tečni kolagen.

 

Kakav sastav treba da ima?

Najbolji tečni kolagen najčešće u sebi ima više tipova kolagena i na osnovu toga se određuje čemu je namenjen. Dakle, ako Vam treba da malo osvežite kožu, kosu i nokte, onda ćete odabrati suplement koji u sebi ima tip 1 i tip 3 kolagena, kao i biotin, vitamin C i cink. Za probleme sa zglobovima kupićete kombinaciju kolagena tip 1 i 2.

 Pre kupovine trebalo bi da na pakovanju proverite poreklo kolagena. Iskustva korisnika su pokazala da im je najbolji tečni kolagen bio onaj koji je ribljeg porekla. Mnogi su naglasili da su u toku upotrebe ovog suplementa, osim poboljšanja na kosi i koži, primetili i da su izgubili nekoliko kilograma.Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor