Prednosti koje imaju online vesti u poređenju sa informativnim programom na tv ekranima

U tu grupu se najčešće ubrajaju radio stanice, televizija, internet i računari, kao i „pametni“ telefoni. Najčešće, danas su predmet upoređivanja online vesti i televizija kao dva tipa elektronskih medija čijim kanalima se širi veliki broj podakata i informacija. 

Najnovija vest na internetu ima značajnu prednost u poređenju sa televizijskim programom, iako u osnovi se mogu pronaći brojne sličnosti. Značajan deo populacije prati televizijski program iz navike, kao deo dnevne rutine, ali i zbog zanimljivog sadržaja. Ipak, vesti dana na internetu postale su nezamenjiv deo svakodnevnice ljudi, zbog čega se sve manje prate drugi načini oglašavanja.

Online vesti su sadržajnije od televizijskog programa

Činjenica je da su vesti koje se plasiraju putem „malih ekrana“ u informativnom i srodnom delu programa praćenje zbog kontinuiranog čitanja od strane voditelja, što znači da se ne mora nužno uvek biti uz uređaj da bi se saznala dešavanja. U poređenju sa tim, online vesti imaju značajnih prednosti. Naime, internet resursi obezbedili su neometanu kombinaciju tekstualnih formi, fotografija i ilustracija, audio i video zapisa, kao i niza snimaka sa lica mesta, zatim direktnih uključenja i saopštenja javnih ličnosti i voditelja, kao i svih učesnika događaja. 

To znači da u kvalitetno prezentovanoj formi svaki posetilac može pronaći interesantan deo za sebe, kao i način na koji će se upoznati sa najnovijim dešavanjima i tokovima. Istovremeno, vesti dana na internetu mogu da sadrže i „linkove“, odnosno adrese do novih stranica, sajtova i društvenih mreža, na kojima se može saznati još detaljnijih informacjia koje će zanimati posetioca.

Online vesti su univerzalno i uvek dostupne i fleksibilnije od televizije

Još jedna prednost koja daje značajno prvenstvo za online vesti u poređenju sa televizijskim programom, ogleda se u tome što su one dostupne svima, bez obzira na generaciju, interesovanja, mesto na kojem se posetioci nalaze i sve druge okolnosti. Za razliku od toga, televizijski programi se pre svega biraju u određenom paketu usluga, što znači da ne moraju nužno biti odabrani isti kanali kod svih pojedinaca i porodica. Pored navedenih prednosti, online vesti su vrlo fleksibilne u pogledu toga kada se, na koji način i u kojem vremenu prate. Televizijski sadržaji emituju se u tačno određenoj satnici, a inovacija modernog doba jeste mogućnost premotavanja do 72 sata unazad, u zavisnosti od paketa usluga, što se često naknadno i plaća. 

Online vesti su prilagodljive, jer pored toga što su lako dostupne svima, one se pozicioniraju na medijske portale i nakon određenog vremena arhiviraju u bazu, ali se uvek mogu pronaći i iznova pročitati, osim ukoliko se iz nekih razloga ne obrišu. Uz sve što je navedeno, najnovije vesti na internetu prate se sa različitih uređaja – mobilnih telefona, računara i tablet aparata, pa nije neophodno imati jedan izvor, kao što je to u slučaju praćenja čak i moderne televizije. 

Vesti dana na internetu imaju veliki broj prednosti u poređenju sa praćenjem televizijskog programa. Pre svega su veoma prilagodljive javnosti kada je u pitanju mesto, vreme i način praćenja sadržaja, koji je istovremeno kvalitetno prezentovan i kombinuje više različitih formi. Online vesti su atraktivan i popularan način oglašavanja, koji uz moderan dizajn medijskih portala osvajaju sve veći deo publike. 

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor