Proleće u parkovima Beograda

Parkovi Beograda

Beograd je poznat po svojim brojnim parkovima i zelenim površinama koje privlače turiste iz celog sveta. Ne mogu baš sve prestonice da se pohvale velikim brojem uredjenih parkova. Ako tražite odmor u Beogradu, parkovi su odličan izbor za opuštanje i uživanje u prirodi. Tu vam je oaza mira, zeleni raj, oni vam ne traže ništa a daju vam sve. Evo nekih koje morate obići i uživati u njima: Kalemegdan, Tašmajdanski park, Topčiderski park, Pionirski park, Botanička bašta Jevremovac, park Ušće, Ada Ciganlija itd.

Jedan od najpoznatijih parkova u Beogradu je Kalemegdan, smešten na vrhu Beogradske tvrđave. Ovaj park nudi predivan pogled na reku Dunav i Savu, a takodje ima mnogo spomenika i kulturnih znamenitosti. Smeštaj Beograd nudi veliki broj apartmana koji gledaju na Kalemegdan, pa ako ste turista možda bi vam ovo bila prava prilika da uzivate u njegovoj lepoti i u kasnim večernjim satima.

Tašmajdanski park je još jedan park u centru grada, koji će vas očarati svojim zelenilom, cvetnim uredjenjima i stazama za šetnju. Ukoliko kao turista odmor provodite sa celom porodicom i decom, onda vam ovaj park pruža pregršt površina namenjenih dečijim čarolijama, dok vi kao roditelji možete uzivati u mnogim ugostiteljskim objektima koji su u neposrednoj blizini. Apartmani u Beogradu vašoj porodici i vama mogu pružiti savršen odmor prepun sadržaj za odrasle i za decu. Topčiderski park je najstariji park u Beogradu. Morate posetiti ovaj park kako bi videli najstarije platane u gradu, tu su takodje i nekoliko jezera oko kojih se najčešće igraju deca. Pionirski park je jedan od najvećih i najlepših parkova u Beogradu, smešten u samom centru grada, na samo nekoliko koraka od Trga Republike. Pored toga, Pionirski park je i važan istorijski spomenik, jer se u njemu nalazi spomenik Vuku Karadžiću, jednom od najpoznatijih srpskih reformatora i jezikoslovaca.

O Botaničkoj bašti i Adi Ciganliji ne bismo posebno pisali jer smatramo da svaki turista na svojoj listi obilazaka ima i ove destinacije. Još jedan park kome ćemo posvetiti pažnju je park Ušće. Park Ušće se nalazi na ušću reka Save i Dunava i predstavlja jedan od najvećih i najlepših parkova u Beogradu. Ovaj park je popularan među sportistima i rekreacionim biciklistima, zbog svojih brojnih staza za trčanje i biciklizam koje su u prirodnom okruženju. Park takođe nudi i sportske terene, igrališta za decu i prostor za roštiljanje, što ga čini idealnim mestom za porodične izlete i druženja.

U proleće, parkovi u Beogradu postaju prelepi ambijenti koji su idealni za uživanje u prolećnom suncu i svežem vazduhu. Bez obzira na to koji park posetite, sigurni smo da ćete uživati u njegovoj lepoti i čarima proleća.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor