Savršena kafa sa savršenom mlečnom penom

Ipak, kvalitetna kafa ne može biti napravljena samo prostim dodavanjem mleka jer postoji tačan redosled, način spravljanje pene, da li se koristi hladna ili topla pena i kako se dodaje u šoljicu, prvo mleko ili prvo kafa.

Za ovakve ukuse vam treba aparat za penu od mleka – Aeroccino. Uz prave aparate možete postati barista – profesionalac koji vešto priprema različite vrste kafa. Kada napravite određenu vrstu na aparatu za espresso, onda morate i koristiti vrhunski aparata za pripremu mleka koje se dodaje uz to.

Aeroccino aparat za penu od mleka – neophodan za pripremu kvalitetne kafe

Mala i kompaktna bočica Aeroccino aparata priprema savršenu penu od toplog ili hladnog mleka pa se može poboljšati ukus ne samo kafa, već i čajeva, sokova, poslastica i svih drugih jela i pića sa savršenim ukusom svaki put. Na ovom linku pogledajte više o samim modelima, karakteristikama i mogućnostima pripreme.

Reč je o malim mikserima za mleko koji toplu penu stvaraju za 80 sekundi, a hladnu za 60 sekundi. 

Kapacitet za pripremu toplog mleka je 240 ml, a guste mlečne pene 120 ml što znači da se mogu pripremati zaista različiti napici i po originalnom receptu.

Izaberite mleko koje će kreirati željeni ukus

Aeroccino aparat za mleko može da koristi različite vrste mleka i da od njih pripremi napitke po želji. Prvi korak za pravilnu upotrebu je izbor mleka za vašu kafu. 

Punomasno mleko daje najgušću penu, ona je glatka i stabilna, dok mleko sa malo masti će kreirati penu sa mehurićimakoja će se brzo slegnuti. Od recepta kafe zavisi i izbor mleka jer za neke je važno da pena bude gusta, a neke kafe su kvalitetnije ako se pena povuče i ostane pomešana sa espressom u šoljici.

Sa ovim aparatom za mućenje mleka nema kompromisa i svaki recept je moguće kreirati za svega minut ili malo više.

Kako se koristi Nespresso mutilica za mleko?

U zavisnosti da li želite da imate više ili manje pene u mleku stavićetejedan ili dva dodatka za mućenje. Lako se postavljaju sa magnetom pa nema bojazni od komplikovane upotrebe.

Na unutrašnjem zidu Aeroccino aparata se nalaze dve mere koje pokazuju maksimalnu dozu mleka. Niži stepen je u slučaju da želite gustu mlečnu penu, a ako to nije slučaj, onda možete sipati mleko do gornje granice.

Nakon toga se u dozer sipa mleko, a zatim se stavlja poklopac i uključuje dugme. Ako dugme na aparatu držite 2 sekunde senzor će sijati plavo, a vi ćete dobiti hladno umućeno mleko. U slučaju da aparat klasično uključite on će sijati crveno i grejaće tečnost koja je unutra.

Najbolje je da se kafa priprema u isto vreme kada i mleko pa da obe tečnosti budu spremne za mešanje. Nekada se u šoljicu prvo sipa kafa, nekada se ona sipa na mleko, ali je savršen ukus zagarantovan uz ovaj mali dodatak.

Važno je i održavati ga pravilno što je Nespresso mutilicu učinilo jednostavnom zbog svog dizajna. Lako se ispira i održava pa se i vrlo često koristi bez tragova prethodne primene.

Neki od recepata koje možete probati – uspeh je zagarantovan

Uz Nespresso aparate za kafu svaka šoljica je simfonija ukusa, a uz Aeroccino tu su i brojne opcije za različite kombinacije. koje ćete obožavati.

Crno – bela Latte kafa je naziv dobila po crno-belom keksu i ukusu koji kombinuje čokoladu, vanilu, mleko i espresso – zvuči savršeno, zar ne?

Prvi korak za ovaj napitak je da se otopi čokolada i u nju doda mleko i esktrakt vanile, ali možete iskoristiti i kapsule za kafu sa dodatkom vanile za fenomenalni ukus.

Na ovu smesu se dodaje klasičan espresso, a onda i kremasta pena iz Aeroccino uređaja, na kraju se pospe kakao i poslastica je spremna. Odaberite providnu šolju i videćete različite slojeve koji su sve ukusniji jedan od drugog.

Kafa sa cimetom i šećerom je takođe jednostavna, a vrlo ukusna, a recept ovako glasi: na dnu šolje se pomeša šećer i cimet, a na tu smesu se sipa espreso. Na njega se dodaje gusta topla mlečna krema koja se dekoriše sa posutim cimetom i šećerom.

Dupli espresso sa sirupom od pomorandže je svakako nesvakidašnji ukus, a dobija se kada se pomeša dupli espresso sa kašikom topljene čokolade i kašikom sirupa od pomorandže i malo mleka. Ta tečnost se sipa u šolju, a onda prelije gustom penom i uživanje može da počne.

Ako ovi recepti nisu interesantni, šta mislite o kafi sa nutellom? Ima zanimljivu pripremu koja počinje tako što pola čaše mleka i kašiku nutele treba pomešati i lagano zagrejati da se sastojci sjedine. Nakon 3-5 minuta se ovo mleko premešta u blender, dodaje se espresso i muti se još malo, barem 30 sekundi.

U istom periodu Aeroccino zagreva mleko koje ne mora da ima gustu penu pa se prvo u šolju sipa kafa, a na nju i mleko. Ukusno je baš kao što i predviđate…

Ovakvih recepata je mnogo više, a mnoge možete da kreirate i sami. Izaberite željenu kapsulu za kafu, toplu ili hladnu penu od mleka i dodajte čarobne sastojke po želji.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci