Sok od divljeg nara zaštitnik je zdravlja

Lijek za dijabetes

Riječ je o organskom bioproizvodu s certifikatom koji se puni u sokarama Hercegovine, i to nakon cijeđenja tradicionalnom metodom u prostoriji, za tu namjenu, izgrađenoj na samoj plantaži, pomoću prokromske prese sa svim potrebnim zaštitama.

Sok se, prema riječima vlasnika firme Alije Tipure, nakon cijeđenja zaleđuje, a kasnije se prebacuje do punionica.

- Limfa nar je brendirani sok koji smo plasirali u skladu s ugovorom s kompanijom Bingo, u čijoj se ponudi on već nalazi. Riječ je o pasteriziranom soku s minimalnom količinom šećera koji ima plavi pečat. Kompletna proizvodnja je organska, praćena prema hemijskom i bakteriološkom sastavu Zavoda za javno zdravstvo. Sok od nara preporučuje se za kompletnu populaciju, prije svih za dijabetičare, kaže vlasnik firme Linfa nar Alija Tipura.

Za divlji nar kaže da je simbol zdravlja, ljubavi i plodnosti, koji liječi i izvana i iznutra. Njegov napitak je, kaže, svojevrsni koncentrat C vitamina, uz to bogat kalijem, željezom i vitaminima A, E i B5. Zbog jedinstvenog sastava smatra se zaštitnikom zdravlja, koji smanjuje rizike od karcinoma dojke, prostate i pluća. Štiti i od Alzheimerove bolesti, osteoporoze, jača erektilnu funkciju i imunitet, a pomaže i prilikom liječenja alergija, astme, snižavajući krvni pritisak i holesterol.

Čaj od kore

Država, nažalost, ni u ovom slučaju nije prepoznala trud, želju i kvalitet, pa je firma Linfa nar od osnutka sve finansirala vlastitim i kreditnim sredstvima. Ovo preduzeće registrovano u Jablanici u budućnosti osim soka od nara namjerava proizvoditi i čaj od narove kore koji je dobar lijek za dijareju.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor

Zanimljivosti se bave pisanjem privlačnih i edukativnih članaka, istražujući raznovrsne teme s dubokim razumijevanjem i živopisnim stilom pisanja. Naš profil odražava strast prema donošenju informacija na zanimljiv i pristupačan način, potičući čitatelje na učenje i razmišljanje.