Top 5 najboljih škola plivanja u Beogradu

Leto je pravo vreme da vidimo kako stojimo sa našim veštinama u vodi i kakve su nam tehnike plivanja. Za uživanje u morskoj vodi ili hotelskim bazenima dovoljno je da umemo da se stabilno održavamo, ali ukoliko želimo da naši mališani imaju dobre tehnike plivanja, neophodno je da u školama plivanja usavrše pokrete i steknu sigurnost. Ako dodamo da je naša zemlja tradicionalno dobra u vodenim sportovima kao što su plivanje i vaterpolo, eto razloga više da ukoliko se smestite u Beogradu neko vreme ili ste iz Beograda, vaša deca kvalitetno provedu sate na beogradskim bazenima.

  1. Škola plivanja Proswim

Ovu školu vode licencirani profesionalni plivači, profesori fizičkog vaspitanja i pedagozi sa višegodišnjim iskustvom. Program je namenjen deci od 3 do 15 godina koji će uz ozbiljne treninge da nauče da uživaju u vodi i da im voda postane prijatna okolina. Prvo će testiranjem utvrditi nivo plivačkih sposobnosti, da bi se potom dete usmerilo na treninge koji će na adekvatan način ispratiti njihov napredak.

U školi Proswim se vodi računa o pravilnom razvoju, o benefitima plivanja za razvoj celog organizma, ali i o zabavi jer je to osnovni način da deca istinski zavole vodu. Treneri su prisutni sve vreme obuke, kako u bazenu, tako i pored bazena, tako da deca nikada nisu prepuštena sama sebi.

Obuku vrše na bazenima „25.maj“ kod Kalemegdana i na bazenu Košutnjak. Voda je idealne temperature od 27 stepeni (čak i zimi) i predstavlja jednu zdravu aktivnost koja će popraviti držanje vaše dece i ojačati celo telo.

  1. Mornar

Škola plivanja “Mornar” obuhvata obuku dece i odraslih neplivača, edukaciju roditelja i rad sa decom na mnogim savremenim deformitetima koji nastaju usled nedovoljne aktivnosti novih generacija. Plivanje je izvanredna aktivnost koja će ojačati vaše dete, ali i rešiti deformitete kičme i stopala, pomoći kod gojaznosti i problemima sa koncentracijom i pažnjom. Naučno je dokazano da plivanje može da pomogne deci da izgrade bolji karakter i da steknu bolje navike u učenju i pamćenju.

Ova škola plivanja još odsvog nastanka 2011. godine omogućava svim osobama starijim od 8 godina da izuče tehnike ronjenja, dok se odraslim osobama preporučuju staze za plivanje uz unajmljivanje ličnog trenera radi postizanja boljih rezultata. Dobićete i savete i peporuke za sadržaj plivačkog treninga, kondiciju, vežbe na suvom, vežbe u teretani, ishrani i svim drugim elementima koji su uključeni u trenažni ciklus.

Materijali za ronilačke (PADI) kurseve dostupni su na 26 svetskih jezika, a u školi možete da savladate početne, srednje i napredne ronilačke kurseve.

Časove plivanja drže na bazenima „Tašmajdan“ i „Milan Gale Muškatirović“ i svi su dobrodošli.

  1. Plivački klub „Sharks“

Ako ste radi da vaše dete savlada tehnike plivanja u zabavnom i pozitivnom okruženju bez pritiska, klub „Sharks“ će biti pravo mesto za to. Pre svega, oni ispunjavaju visoke standarde u celokupnom razvoju dece, dok je prvenstveni cilj da dete savlada i zavoli plivanje. Za one uspešnije koji bi poželeli time ozbiljnije da se pozabave, trenažni procesi mogu da budu sadržajniji i intenzivniji.

Treneri u plivačkom klubu Sharks su dokazano stručne osobe sa visokim obrazovanjem, pripremljeni za rad sa decom. To ih upravo čini kompetentnim osobama od poverenja koji u svakom trenutku mogu pružiti koristan savet vezan za vežbanje, razvoj dece, ishranu, pravilno držanje.

Osnovni program ove škole je obuka neplivača. Ona se sprovodi kroz niz dobro isplaniranih treninga koji uključuju navikavanje na vodu, slobodan i bezbedan boravak u vodi, kretanje kroz bazen i uživanje u pokretima. Tek potom nastupaju časovi usvajanja tehnike plivanja koji su gradaciono postavljeni tako da svako dete sa dosta motivacije uspeva da ga savlada. Sama obuka traje od 30 do 60 časova za koje vreme će dete savladati održavanje na vodi, disanje u vodim plutanje na stomaku i leđima, ronjenje, skok na noge i glavu i osnove plivačkih tehnika kraul i leđnog plivanja.

Škola ima i časove rekreatovnog plivanja koji se sprovode pod nadzorom trenera. Rekreativno plivanje za razliku od takmičarskog nije motivisano sportskim uspesima, već kondicijom i zdravljem i zbog toga je preporučljivo svima.

  1. Swim way

Plivački klub Swim way još od 2015. godine na sportskom centru Banjica obučava nove polaznike. Imaju dugogodišnje iskustvo u radu sa decom, kako sa obukama plivanja, tako i u plivačkom i vaterpolo sportu. Danas klub radi na nekoliko bazena u gradu sa ciljem da okupi sve zaljubljenike u plivanje, nezavisno od uzrasta. Osim škole plivanja, ovde možete naći i druge treninge: za rekreativno plivanje, akvabik, vaterpolo.

Profesionalni treneri, sportiste i profesori fizičkog vaspitanja drže obuku kroz nekoliko faza treninga: od privikavanja na vodu i pravilnog disanja do obuke rada nogu i zaveslaja kod ozbiljnijih plivača. Njihova je prednost što se ogranci škola nalaze na gotovo svim bazenima u gradu, pa su lako dostupni bez obzira u kom delu grada odsedate.

  1. Škola plivanja NUN

Ovo je škola koja je namenjena svim uzrastima, počevši od najmlađeg uzrasta (4-5 godina starosti), preko školskog uzrasta (7-12 godina), kao i za one starije koji pravilno shvataju da nikada nije kasno da se nauči nešto novo. Potpuno uvereni u uspeh, sa najsavremenijim metodama rada, profesionalci iz ove škole vam pomažu da savladate tehnike i veštine koje su vam potrebne da „proplivate“. I da, jednom kada to uradite, nikada više ne zaboravite da plivate.

Plivanje je jedan od najzdravijih sportova koje pruža mnogo koristi psiho-fizičkom stanju savremenog čoveka. Leto je idealno vreme da naučite da plivate ili da plivanjem ojačate mišiće, poboljšate kondiciju ili se prosto zabavite na prijatnim bazenima u Beogradu.

 

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
15. aug. 2019, 17:47 - Zanimljivosti
Autor