Uduplan broj samoubistava među američkim studentima koji se bave sportom

Studija objavljena 4. aprila u British Journal of Sports Medicine otkriva zabrinjavajući trend u stopama samoubistava među studentima sportistima u SAD-u.

Glavni Zaključci Studije

  • Stopa Samoubistava se Duplirala: U proteklih 20 godina, stopa samoubistava među studentima sportistima u SAD-u se udvostručila sa 7,6% na 15,3%.

  • Drugi Vodeći Uzrok Smrti: Samoubistvo je sada drugi vodeći uzrok smrti među studentima sportistima nakon nesreća.

  • Mentalno Zdravlje i Zaštitni Faktori: Iako se pretpostavljalo da studenti sportisti imaju zaštitne faktore poput osjećaja zajedništva s timom i podrške trenera i drugih, ova studija pokazuje da su studenti sportisti podjednako podložni mentalnim zdravstvenim problemima.

  • Prethodna Istraživanja: Prethodna istraživanja o uticaju preporuka NCAA i učešću u različitim sportovima na stope samoubistava bila su protivrečna, što je dovelo do potrebe za detaljnijim istraživanjem.

  • Metodologija Istraživanja: Autori su analizirali stope samoubistava među NCAA sportistima u periodu od 1. jula 2002. do 30. juna 2022. koristeći podatke iz različitih izvora kao što su spiskovi memorijala NCAA, baze podataka o sportskim povredama, baze podataka o srcu roditelja i medijski izvještaji.

  • Demografski Podaci: Od 1.102 smrti koje su se dogodile tokom perioda od 20 godina, 128 su bile samoubistva među osobama uzrasta od 17 do 24 godine, a većinom su bili muškarci (77%) i bijele rase (59%).

Zaključak

Studija naglašava potrebu za dodatnim fokusom na mentalno zdravlje studenata sportista, kao i daljim istraživanjem kako bi se razumjeli faktori koji doprinose visokim stopama samoubistava. Institucije i sportske organizacije trebaju usvojiti sveobuhvatne strategije za podršku mentalnom zdravlju studenata sportista i sprečavanje ovih tragičnih događaja.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor

Zanimljivosti se bave pisanjem privlačnih i edukativnih članaka, istražujući raznovrsne teme s dubokim razumijevanjem i živopisnim stilom pisanja. Naš profil odražava strast prema donošenju informacija na zanimljiv i pristupačan način, potičući čitatelje na učenje i razmišljanje.