Unesite dašak Skandinavije u svoj dom

 

Bez obzira u kom kraju sveta žive u domove mnogih ljudi stigla je Skandinavija, tačnije skandinavski nameštaj. Toliko je postao popularan da je bez njega nezamislivo uređenje modernog stana. Nordijski dizajn, kako se drugačije naziva, spada u minimalističke. Komadi koji se koriste uglavnom moraju biti funkcionalni i smisleni. A , baš takvav nameštaj može se pronaći u Atlas salonima.

Mali prostori idealni za skandinavski nameštaj

Još početkom 20. veka na sceni se pojavljuje skadninavski dizajn, da bi sredinom veka okupirao mnoge domove širom sveta. Svi oni koji ne preteruju u konzumerizmu davali su prioritet komadima nameštaja koji su svrsishodni. Skandinavski dizajn naročito je poželjan među ljudima koji žive u malim prostorima, jer mu njegova funkcionalnost i jednostavan oblik omogućava savršeno uklapanje. Naravno, dobro došao je i u velike prostore, naročito ukoliko umete da se na dobar način poigrate sa njim.

Atlas kao srce Skandinavije

Komadi nameštaja u skandinavskom stilu osim što su funkcionalni i praktični vrlo su jednostavni. Tako ih je lako uočiti u Atlas salonima nameštaja. Uglavnom su to drveni komadi, lineranih oblika, blagih oblina i suženih nogara. Bilo da ste u salon došli zbog jedne fotelje ili čitavog nameštaja za dnevnu sobu, ovde sigurno nećete biti uskraćeni za ono što ste zamislili. U realizaciji vaše ideje mogu vam pomoći i arhitekte koje čine stalnu postavku Atlas tima. U skladu sa vašim enterijerom, mogu biti od velike pomoći u izboru nameštaja. Osim toga, mogu vam dizajnirati čitav enterijer, ukoliko ulazite u prazan stan. Njihove usluge su besplatne, za kupce nameštaja.

Manje je više

Ono što ne trpi skandinavski dizajn jeste prenatrpanost i predmete koji nemaju upotrebnu vrednost. Izborom ovog dizajna smanjujete vizuelnu napadnost stana, tačnije uključujete ono što vam zaista treba i što je funkcionalno, a isključujete sve ono što nema svrhu. Dobro izbalansiran prostor jeste onaj koji je i estetski i praktično ugodan. Nameštaj koji pripada skandinavskom stilu vrlo je zastupljen u Atlas salonima i može da pomogne ljudima da poboljšaju svakodnevni život. Mnogi se često osećaju da su preplavljeni neredom i kojekakvim bojama. Zahvaljujući nordijskim komadima nameštaja moguće je iskoristiti svaki pedalj doma.

Atlasove garniture 2 u 1

Ugaone garniture još od 20. veka postale su centar okupljanja i druženja porodice i prijatelja. Mesto za odmor kako u vertikalnom, tako i u horizontalnom položaju. Ovaj komad nameštaja veoma je značajan jer i dalje predstavlja središte okupljanja. Zbog toga je važno prilikom odabira voditi računa ne samo o izgledu, već i praktičnosti samog komada nameštaja. Za sve one koji štede prostor, savetuju se ugaone ganiture na razvlačenje, koje mogu poslužiti i kao komad za sedenje, ali i za spavanje. U tom slučaju savet je da se biraju kvalitetni komadi, sa dobrim mehanizmima i kvalitetnom ispunom, tačnije memorijskom penom, koja se najčešće ugrađuje u sedalni deo. Specifičnost Atlasovih garnitura ogleda se u tome što su one prilagođene urbanom stanovanju i izrađene od najkvalitetnijih materijala. Mehanizmi koji se koriste za izradu pravljeni su u samoj fabici, a materijali stižu od renomiranih italijanskih proizvođača. I što je najvažnije garniture ne gube svoj oblik, uprkos tome što služe i za spavanje.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor