Uz par estetskih zahvata do holivudskog izgleda

Naravno, estetske operacije i dalje su deo specijalizovanih klinika i bolnica, u kojima estetski hirurzi obavljaju, na primer, operacije iz domena maksilofacijalne hirurgije, ugrađuju silikonske impantate, ili vrše liposukciju. Pored tih velikih zahvata, postoji niz onih koji nisu toliko zahtevni, a utiču da se izgled bitno promeni nabolje.

Krenimo od osmeha – najbrže rešenje su viniri za zube

Viniri ili fasete za zube dva su naziva za jednu vrstu nadogradnje zuba kojima se regulišu pojave kao što je promena boje zuba, ili pak sitnije okrznuće zuba, odnodno razmak između njih. To su pločice ili ljuspice koje se postavljaju na površinu zuba kako bi prikrile postojeće nedostatke. Svi vole da imaju bele zube, a kada ih nisu genetski nasledili, poseže se za izbeljivanjem. Međutim, ne prihvataju svačiji zubi isto lasersko izbeljivanje, i nije kod svakog jednako uspešno. Kada je talkva situacija, postavljaju se viniri za zube, a njihova ugradnja nije nimalo invazivna. Da bi se postavili, potrebno je vrlo malo izbrusiti površinu zuba kako bi viniri mogli da se zalepe. Za neke vrste vinira dovoljan je samo jedan odlazak zubaru i da postanete vlasnik lepšeg osmeha. Brzo i efikasno, za promenu izgleda preko noći.

HIjaluron fileri za bore na licu

Kada se pojave prve bore, mnoge žene obično burno reaguju. Odmah se smišlja način kako da se rešimo tog podsetnika da smo iz dana u dan sve stariji. Najpopularnije rešenje današnjjce jeste hijaluron, i hijaluronski fileri, koji su sa trona skinuli botoks. Hijaluron je popularan pre svega zbog toga što je on inače prirodan sastojak kože koji je zadužen za svež mladalački izgled. Iako se i sa njim može pogrešiti ukoliko vam filere ubrizgava nestručna osoba, ovaj zahvat nudi prirodniji izgled od onog često ukočenog izgleda koji omogućava botoks. Hijaluronski fileri su tu i kada se radi o uvećanju i konturisanju usana.

Zatezanje i podizanje kapaka

Često s godinama uz bore dolaze i podočnjaci, a koža oko očiju i kapci postaju opušteniji. Stručnjaci iz oblasti oftalmološke hirurgije nude izuzetno uspešan zahvat, koji se naziva blefaroplastika. Uz pomoć lasera ili mikroinstrumenata bez ožiljaka i reza prolazi ova procedura koja vaš pogled ponovo čini odmornim i mladalačkim. Zatezanje se vrši kada se pojave one tamne kesice ispod očiju, a podizanje se tiče gornjih kapaka koji s godinama gube elastičnost i postaju opušteni, a samim tim i spušteni.

Negovana i zdrava kosa

Proces starenja pogađa i kosu, te su se upravo da bi se to sprečilo pojavili i antiejdž tretmani kose. Posebna pažnja je na čuvanju i negovanju kože glave. Botoks i hijaluron pronašli su primenu i kada je nega kose u pitanju, pa si zaslužni za oživljavanje beživotne kose, ili sređivanje kose koju treba obuzdati. Suvoća i često tretiranje kose prouzrokuje najviše problema sa kosom, te su posebno osmišljenji tretmani koji će kosu nahraniti vitaminima i pružiti joj zdrav i negovan izgled.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor