Za vikend na Europsko putovanje: Uživanje iz snova!

Kako bi bilo probuditi se uz riječi Boungiorno, ma che bella città! i uživati u nevjerojatnom talijanskome šarmu?! Ili pak vikend provesti u gradu s najboljom ponudom noćnih izlazaka, a u nedjelju odmarati poput boema?! Ili uživati u bogatoj povijesti grada čijim se ulicama šire mirisi ćevapa i pite?! Predstavljamo vam tri top destinacije te zašto izabrati jednu od njih te kako provesti nezaboravni vikend.

Grad koji se teško može opisati

Venecija

Ako je ijedan grad teško opisati i navesti zašto je toliko neodoljiv i poseban, onda je to Venecija. Grad koji jednostavno morate doživjeti. Da biste uopće došli do samoga centra Venecije morate se voziti vaporettom, posebnim venecijanskim prijevoznim sredstvom koje vas preko mora dovozi do romantične i neobične Venecije. Grad je to koji je jedinstven u svijetu, jer je smješten u laguni, a čiji stanovnici ispred kuće nemaju cestu ili most za automobil, već vodu i gondole. I upravo je vožnja gondolom neizostavna aktivnost. Vozite se ispod mostova kojih je u Veneciji čak 417, a poljubite li svoga izabranika/svoju izabranicu ispod svakoga, vaša će ljubav biti vječna. Jedan od najposjećenijih muzeja jest Duždeva palača, a idealno mjesto za popiti kavu jest na Trgu sv. Marka. Naravno, ta lokacija i košta, ali već dvije ulice niže preko nekoliko mostića, možete naći i do tri puta povoljnije cijene pića, hrane i suvenira. U Veneciji probajte i odličan sladoled, a posjet iskoristite i za odlazak do tri otočića u venecijanskoj laguni pod imenom Murano, Burano i Torcello. Na Muranu kupite pravi autohtoni suvenir, jer je otok poznat po izradi predmeta od stakla.

Shopping, izlasci, zlato

Beograd

Svi oni koji nisu nikada bili u Beogradu zasigurno će se njime oduševiti. Riječ je o gradu čijim središtem dominira Hram sv. Save vidljiv sa svih prilaza. Jedan je to od najvećih pravoslavnih hramova, a čija je unutrašnjost obložena zlatom te su i vanjski križevi pozlaćeni. Osim znamenitosti i nezaobilaznoga Kalemegdana u Beogradu možete i shoppingirati u najpoznatijoj trgovačkoj ulici - Knez Mihajlovoj. Beograd je grad koji je nadaleko poznat po dobrim noćnim izlascima, tako da svi oni mlađi i koji se tako osjećaju, naći će idealno mjesto i za sebe. Skadarlija broji mnoge odlične restorane tako da ćete satima moći uživati u dobroj ponudi, ali i glazbi, jer će vas zasigurno posjetiti neki od romskih svirača i svirati vam (uz novčanu nagradu) po vašoj želji.

Pita, ćevapi, baklava, povijest, multikulturalnost

cevapi

Sarajevo je grad koji s pravom može reći da je multikulturalan, jer na stotinjak metara udaljenosti u jednome nizu možete pronaći džamiju, sinagogu, pravoslavnu te katoličku crkvu. Grad je to s iznimno zanimljivom poviješću o kojoj svjedoče i brojni muzeji, ali i sam most Latinska ćuprija, ranije poznat kao Principov i mjesto koje se smatra neposrednim povodom za početak I. svjetskoga rata. Ako se i u jednome gradu može dobro jesti, onda se može zasigurno u Sarajevu. Sve što se tamo nudi, smatra se specijalitetom. Begova čorba, bosanski lonac, ćevapi, pite, kava, lokumi, baklave, tufahije… I pri samome pisanju kao da se već osjeti miris svega navedenoga. Kako biste uspjeli doživjeti Sarajevo potrebno je otići na vikend putovanja, jer šteta bi bilo ne posjetiti Vrelo Bosne ili se žičarom povesti do Trebevića.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor