Zašto treba koristiti tonirane BB kreme za lice?

 

Nega lica je od ključne važnosti za mnoge pripadnice nežnijeg pola. Iako, istini za volju mnoge žene nisu upoznate sa time koji se sve proizvodi mogu naći na tržištu, odnosno koja je njihova osnovna svrha, već uglavnom koriste one na koje su navikli. Naravno da tehnologija napreduje, pa samim tim nije ni čudno što su se pojavile na tržištu različite vrste krema. Jedna od njih svakako jeste i BB krema za lice, odnosno Beauty Balm. 

Ne treba zaboraviti da je formula prema kojoj se danas kreiraju takve vrste krema zapravo nastala pre više od 50 godina. Naime, doktorka Kristina Šramek iz Nemačke, inače po struci dermatolog je 60 - ih godina prošlog veka pokušala da pronađe formulu, koja će biti od koristi njenim pacijentima, a nakon izvršenih različiti hirurških intervencija na koži. Upravo iz tog razloga se i navodi da osnovni cilj koji BB krema ima jeste zaštita kože. 

Kako je vreme odmicalo, tako je ova formula bila usavršavana, pa se sada na tržištu mogu naći i takozvane CC kreme, pa čak i DD kreme. 

BB krema - prednosti i mane

Ako postoji kozmetički proizvod koji korisnicima može da ponudi samo brojne prednosti, to je sasvim sigurno BB krema. 

Radi se o melemu protiv nedostataka i li melemu za lepotu, kako se često naziv prevodi na naš jezik. Samim tim, jasno je da je u pitanju proizvod koji je idealan za negu kože. 

Ne samo da BB krema koži daje neophodnu hidriranost, te joj vraća elastičnost, već je i štiti kako od sunca, tako isto i od korišćenja različitih hemijskih sredstava za šminkanje na prvom mestu. U principu, ne može se reći da BB krema ima bilo kakve mane, prosto zato što ima isključivo pozitivan uticaj na kožu lica na prvom mestu. 

Neretko se može čuti da je BB krema zapravo sve u jednom. Praktično govoreći, idealan kozmetički proizvodi u pitanju, prosto zato što ne samo da kožu lica štiti od različitih negativnih uticaja, nego i doprinosi njenom kvalitetu, kroz hidriranje na prvom mestu. 

Posebno je interesantno istaći i to da se BB krema prvi put pojavila na tržištu u širem obimu 1985. godine i to na japanskom i južnokorejska tržištu. Na tržištima zapadnih i drugih zemalja širom sveta se BB krema pojavila praktično tek tokom prethodne decenije, tačnije od 2012. godine. 

Višenamenska BB krema

S obzirom na to da BB krema može da se nađe u različitim nijansama, to mnoge pripadnice nežnijeg pola ovaj preparat koriste kao svojevrsnu podlogu pre šminkanja. Zapravo se BB krema koristi kao tečni puder, prosto zato što ne samo da pokriva različite nedostatke na licu, nego pruža i idealnu podlogu za nanošenje šminke, a uz sve to kožu lica hidrira i neguje. 

Na azijskom tržištu se prodaje BB krema, koja je izuzetno popularna najpre zato što sadrži komponentu, koja izbeljuje kožu. 

Uzevši u obzir da je BB krema izrađena i na bazi minerala, to ona ne samo da stvara odličnu podlogu za šminkanje, nego pokriva i različite vrste nedostataka na koži lica, kao što su staračke pege, akne ili mrlje od sunca, te bilo koji drugi vid nedostataka. 

Naravno da je tehnologija u velikoj meri napredovala, što se odrazilo i na kvalitet ovih proizvoda. Naime, na tržištu se može naći i BB krema koja je namenjena smanjivanju bora, a neki od tih proizvoda sadrže i vitamin C i hijaluronsku kiselinu, što utiče povoljno na kvalitet kože. 

Postoji mišljenje da kožu treba negovati svakog dana u toku godine, a nema sumnje da je BB krema jedan od proizvoda koji bi definitivno trebalo koristiti. I ne samo zato što stvara idealnu podlogu za šminku, nego i zato što BB krema doprinosi boljoj hidrataciji kože, a samim tim povećava njen tonus i elastičnost, te tako čini kožu sjajnijom i zdravijom.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor