3 saveta za dobijanje wow efekta u kuhinji

Kada uređujemo kuhinju svima su nam na pameti one kuhinje iz filmova, sa slike iz kataloga za dekorisanje enterijera. Svi želimo kuhinju kao iz bajke, ali često u praksi ne znamo kako to da napravimo. Zato Vam u redovima koji slede predstavljamo 3 saveta za dobijanje wow efekta  u kuhinji, da i Vaša kuhinja bude ostvarenje Vaših snova.

Na našem tržištu postoje kuhinje po meri, modularne kuhinje i kuhinjski blokovi, a kreativnu slobodu možete imati samo ako radite kuhinju po meri. Samo takva kuhinja će u potpunosti odgovarati Vašim stambenim prostorijama. Pre uređenja kuhinje dobro razmislite u kom stilskom pravcu želite da idete i kako da izgleda Vaša kuhinja iz snova i krenite u realizaciju.

Dobar raspored je osnova dobre kuhinje

Pre nego što krenete da konstruišete svoju kuhinju dobro pogledajte Vašu prostoriju koja će imati tu namenu. Obavezno kuhinju prilagoditi svom prostoru i potrudite se da iskoristite svaki zid i ugao. Prvo isplanirajte oblik kuhinje u odnosu na prostoriju i izaberite jedan od najpopularnijih formi. Kuhinja može biti linearna, ugaona i u obliku slova U. Uzmite metar i papir, premerite sobu i nacrtajte svoju kuhinju iz snova. Čak iako niste spretni u crtanju, mnogi izvođači radova nude merenje i crtanje kuhinja besplatno.

Kaljeno staklo za kuhinje

Kaljeno staklo za kuhinje polako, ali sigurno postaje obavezno u uređenju ove prostorije. Ako ne želite da zidove u kuhinji oblažete tradicionalnim keramičkim pločicama kaljeno staklo je pravi izbor za Vas, a ovde možete pogledati više na ovu temu.

Kaljeno staklo se postavlja između donjih i gornjih kuhinjskih ormarića i svakoj kuhinji doneće onaj wow efekat jer staklo svojom refleksijom naglašava frontove kuhinje i čini sam izgled ormarića jedinstvenim. Staklo može biti u Vašoj omiljenoj boji, u boji kuhinjskih elemenata, u boji zidova, ili u nekoj neutralnoj boji koju Vi izaberete. Ispod kaljenog stakla možete postaviti omiljeni pejzaž ili neku drugu sliku za koju se opredelite. Na taj način sigurno dobijate unikatnu kuhinju koja se ne viđa na svakom koraku.

Kada se postave svi kuhinjski elementi, tada se uzimaju mere za kaljeno staklo i izrađuje se iz jednog komada. Za razliku od keramičkih pločica koje imaju fuge i skupljaju prljavištinu i bakterije kaljeno staklo dolazi u jednom komadu koji se lepi između donjih i gornjih elemenata. Održavanje kaljenog stakla je veoma lako i jednostavno, dovoljno je da samo magičnu krpu namočite sredstvom za čišćenje stakla.

Kuhinjsko ostrvo: prednost ili hir moderne kuhinje?

Kuhinjska ostrva pored toga što su moderni detalj u kuhinji, oni su funkcionalni i višenamenski komad nameštaja. Svaka kuhinja koja ima ostrvo izgleda veoma atraktivno i moderno. Ostrvo u kuhinji se može koristiti kao radna površina dok spremate hranu, na njemu možete postaviti sudoperu, da Vam služi za pranje sudova. Na ostrvu možete napraviti dovoljno mesta za skladištenje sudova, tanjira i ostalih kuhinjskih pomagala. Možete ugraditi ladlice, ormariće, unutra staviti police u zavisnosti od Vaših potreba. Mnoga ostrva se koriste i kao mesta za ručanje i druženje ako obezbedite stolice koje će stajati pored ostrva.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor