5 razloga zašto je dobro pomagati drugima

Pomaganje i davanje pomaže svakome od nas koji to činimo na puno načina. Usrećiti nekoga i pomoći mu ima pozitivan učinak za naše psihičko pa tako i fizičko zdravlje. I sami znate koliko je dobar osjećaj pomoći nekome iskreno iz srca.

Za vas smo izdvojili 5 razloga koji će vas sigurno motivirati da pomažete još više.

  1. POMAGANJE DRUGIMA POVEĆAVA OSJEĆAJ ZADOVOLJSTVA

Kada pomažemo drugima u nama se budi osjećaj zadovoljstva jer smo napravili nešto korisno. To zadovoljstvo nam pomaže u osnaživanju nas samih zadržavajući taj dobar osjećaj. Luči pozitivne hormone i osjećamo se bolje.

  1. JAČA IMUNITET

Stvarajući dobre emocije naš organizam luči hormone sreće, mira i zadovoljstva. Cijelokupna kemijska struktura mozga i tijela u tim trenucima svoj fokus stavlja na regeneraciju tijela i jačanje imunološkog sustava

  1. SMANJUJE STRES

Često smo opterećeni poslom, novcem i svakodnevnim obavezama. Kada pomažemo drugima fokus je na njima i na tome da dajemo svoj doprinos da bi nekome bilo bolje. Samim time organizam više nije u stanju stresa nego u stanju zadovoljstva koje traje neko vrijeme nakon toga što automatski znači da smo manje vremena u danu bili izloženi vlastitim štetnim hormonima stresa.

  1. UČI NAS ZAHVALNOSTI

Pomaganje drugima u njihovim izazovima i teškoćama u kojima se nalaze osvještava nam sve ono što mi imamo i na čemu možemo biti zahvalni a često se toga ni ne sjetimo jer iz svoje perspektive uzimamo to zdravo za gotovo.

  1. STVARA NOVE VEZE S DRUGIM LJUDIMA

Da bismo bili radosni, sretni i dobro bitno nam je biti okružen ljudima. Pomažući drugima stvaramo nove veze, prijateljske, poslovne, partnerske i samim time se više osjećamo kao dio zajednice, svijeta i stvara nam onaj divan osjećaj da smo i mi bitni.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor

Zanimljivosti se bave pisanjem privlačnih i edukativnih članaka, istražujući raznovrsne teme s dubokim razumijevanjem i živopisnim stilom pisanja. Naš profil odražava strast prema donošenju informacija na zanimljiv i pristupačan način, potičući čitatelje na učenje i razmišljanje.