Da li vam je i zašto je potreban sobni bicikl u kućnoj teretani?

 

Ako niste osoba koja voli odlaske u teretanu, tačno zakazane treninge i treninge gde vas okružuje još dosta ljudi, onda ste definitivno neko ko može sebi da odredi vreme za kućne treninge. Fizička aktivnost je potrebna, ne samo zbog izgleda, već i zbog zdravlja, pa koliko god naporno nekada bilo, osećaj nakon treninga ništa ne može da zameni. Zato smo i našli spravu uz koju nema mnogo muke, ali ima mnogo benefita, a to je sobni bicikl.

Ukoliko ste pomislili da sobni bicikl cena ne čini baš lako dostupnim i prijemčivim za kućne uslove, videćete da se čak i tu varate, jer iako se radi o većoj spravi cene nisu „bauk“, no pre toga da vidimo zašto je dobro imati ovu vrstu bicikla i na koji način se bira prilikom kupovine.

Prednosti sobnog bicikla

Traka za trčanje zahteva kondiciju, kao i trčanje uopšte, to isto važi i za tegove, zgibove, ali ne i za vožnju bicikla, jer je nekako prirodno ljudskom telu da vozi bez ikakve pripreme. Iz ovog razloga je sobni bicikl odličan za posedovanje u kućnoj teretani, bilo kao jedna od ili jedina sprava za vežbanje. Okretanje pedala i zamajca aktivira veliki broj mišića, posebno noge i zadnju ložu, utiče povoljno na kičmu, zbog čega se telo preoblikuje, skidaju kilogrami ako višak postoji, a najvažnije je to da simulacija vožnje bicikla ima značajno veliki i pozitivan uticaj na celokupan kardiovaskularni sistem. Kada se na taj način sagleda, za sobni bicikl cena može biti bilo kolika, jer je vredi platiti.

Na šta obratiti pažnju prilikom  kupovine sobnog bicikla

Sve ono što poseduje od mogućnosti i dodataka utiče na to da za sobni bicikl cena bude veća ili manja, što je sasvim očekivano, ali je važnije da se odlučite za one dodatke koji su vam potrebni i za bicikl koji imate gde da smestite, pa tek ona da razmišljate o ceni. 

Važno je da vidite koji kočioni sistem ima sobni bicikl, nekada su oni bili dostupni samo sa mehaničkim, a danas je tu i elektro sistem. Naravno, elektro sistem je bolji, jer ima kontrolu nad usponom tokom vožnje, pa tako i kontrolu kod otkucaja srca, ali to znači i da će za taj sobni bicikl cena biti veća. Uz kočioni sistem, bitan je i zamajac, koji predstavlja opterećenje za noge, pa što veći zamajac to je opterećenje lakše i jednostavnije.

Postoje dve vrste bicikala, uspravno i ležeće. Uspravni bicikl je poput klasičnog bicikla za vožnju, razlika je samo u statičnosti, dok je ležeći dosta udobniji, ima naslon za leđa i veću potporu za kičmu. U vezi sa tim, uvek obratite pažnju i na udobnost sedišta, jer ono igra veliku ulogu tokom svakog treninga.

Sobni bicikl cena

Na kraju dolazimo do onoga što većinu najviše zanima, a to je koliko je dovoljno novca izdvojiti i koja je za sobni bicikl cena prihvatljiva? Ne može se lako izreći neki prosek u cenama, jer one zavise od vrsta bicikla, kočionog sistema, dodataka, posedovanja monitora i drugih dodatnih elemenata. 

Usled svega ovoga, u odnosu na vaše potrebe i mogućnosti, možete pronaći i jeftinije i skuplje. Za sobni bicikl cena tako može iznositi oko deset hiljada dinara, ali ona može ići i do desetinu puta više od toga. Morate znati da, na primer, kada je za sobni bicikl cena visoka to nekad znači da se radi o glomaznoj spravi koja zahteva mnogo mesta, pa ako to nemate, onda morate i tražiti jednostavniju, jeftiniju varijantu, koja se uklapa u vaš prostor.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor