Poklon ideje za svaku priliku

Poklon ideje za svaku priliku

Pokloni su načini da pokažemo voljenim i dragim osobama da mislimo na njih i da želimo određeni važan trenutak u njihovim životima da krunišemo materijalnom sitnicom koja će im biti od koristi i ulepšati njihov poseban dan.

Koliko god volela da obradujemo drage osobe, dešava se da ostanemo bez ideja. Zato je ovaj tekst tu da vas inspiriše i olakša vam proces biranja poklona, u zavisnosti od prilike.

Proslava venčanja i slave

Slavljenje ljubavi je jedan od najlepših povoda za veselje. Budući zajednički život podrazumeva i zajednički prostor koji treba opremiti. Nema idealnijeg poklona od ekskluzivnog posuđa, servisa, pribora za ručavanje i praktičnih pomagala, kao i dekorativnih predmeta, koje nudi Sun, Moon & Stars salon.

Ne samo da su ovakvi pokloni odličan izbor jer estetski upotpunjuju prostor budućeg bračnog para, nego su i praktični. Na primer kompletan set pribora za ručavanje će im služiti kada prave nedeljne ručkove, večere sa prijateljima ili rođendane.

Slična situacija je i kada odlazimo na slavu. Najčešće se biraju pokloni za domaćinstvo: pored posuđa i čaša, vazi, mirisnih sveća, dekrativnih tanjira, tu je i izbor dobrog pića, najčešće vina, i slatkih poslastica.

Godišnjice

Godišnjica je poseban trenutak koji obeležava važan datum početka nečega: bilo da je to posao (osnivanje kompanije ili dan zaposlenja), veza, brak ili prijateljstvo.

Za ovu priliku, možete razmisliti o personalizovanim poklonima koji će izraziti vašu ljubav i pažnju. Na primer, ukoliko se radi o godišnjici veze ili prijateljstva, možete izraditi fotoalbum s najlepšim trenucima koje ste proveli zajedno ili naručiti personalizovani nakit s inicijalima vaših imena. Takođe, možete uramiti vašu zajedničku fotgrafiju, ištampati je na majici ili šolji, ili je pretvoriti u slagalicu.

Povodom godišnjice možete otići i na putovanje na neke romantične destinacije, na zajednički spa tretman ili na romantičnu večeru.

Takođe, za vašu osobu možete napraviti neki slatkiš ili napraviti korpicu sa slatkišima u koju ćete ubaciti i slatke porukice.

Povodom godišnjice osnivanja firme ili zaposlenja, najpraktičniji i najuniverzalniji poklon (posebno ako ne poznajete toliko dobro svog kolegu) može biti vaučer ili poklon kartica (poklon kartica može biti samo novčana, a može biti i specijalizovana za neku radnju, drogeriju ili knjižaru).

Momačko i devojačko veče

Momačko i devojačko veče su prilike za zabavu pre venčanja. Veliki je fokus na krupnijim i sitnijim detaljima, kao što su odabir lokacije, keteringa, estetika prostora i zanimljive aktivnosti.

Ako ste deo organizacije ovih događaja, ili ste možda i glavni, možete razmisliti o personaliziranim majicama, ogrtačima ili posebnim ,,uniformama’’ za mladu/mladoženju ili šarenim šeširima s imenima svakog gosta. Takođe, možete organizovati tematsku večeru ili izlet koji će biti nezaboravno iskustvo za sve.

Naravno, planiranje devojačke ili momačke večeri zahteva da se dobro pripremite unapred. Imajte to na umu ako ste glavni organizator.

Proslava dolaska bebe

Dolazak bebe je poseban trenutak koji treba obeležiti s ljubavlju i pažnjom. Kako biste obradovali buduće roditelje, možete pokloniti personalizirani poklon za bebu poput ćebeta s imenom, set odeće s veselim motivima ili prve igračke sa kojima će se dete igrati. Možete pokloniti i nešto od kozmetike jer to je uvek potrebno.

Takođe, možete organizirati baby shower zabavu i pripremiti igre i poklone za sve goste.

Rođendan

Rođendan je jedan od najposebnijih dana u godini za svaku osobu. Rođendan je najuniverzalniji i najprilagodljiviji povod za davanje poklona jer je dozvljeno doneti bilo šta sa gorepomenutog spiska. Možete doneti i poklon karticu, stvar za dekorisanje kuće, personalizovani poklon, knjige, nakit, cveće i slatkiše ili neko iskustvo – karte za koncert ili vožnja padobranom, odlazak u streljanu i sl.

Ako je slavljenik ljubitelj umetnosti, možete mu pokloniti ulaznice za koncert ili izložbu omiljenog umetnika, možete mu kupiti original sliku ili dobru replikaciju slike umetnika kog voli.

Ako je strastveni obožavalac muzike, voli da istražuje nove bendove i izvođače, možete mu kupiti gramofon i (polovnu) ploču omiljenog pevača ili pevačice. Tako on u budućnosti može nastaviti da pravi svoju kolekciju.

Važno je napomenuti da je svaki poklon poseban i da treba biti prilagođen interesima i ukusu prijatelja. Uviek je dobro razmisliti o njihovim hobijima, željama i potrebama kako biste odabrali najbolji poklon.

Bilo da je reč o godišnjici, rođendanu, venčanju, momačkoj ili devojačkoj večeri, slavi ili proslavi dolaska bebe, personalizovani i pažljivo odabrani pokloni uvek će izmamiti osmeh na licu vaših najdražih.

Ne treba da se opterećujete oko poklona, jer to je ipak znak pažnje. Najvažnije je da svojim prisustvom ulepšate događaj vaše drage osobe.

Anica
Anica
AUTHOR
PROFIL

    Povezane objave