Kako ukrasiti ulazna vrata za Novu godinu?

Da li vas je već uhvatila novogodišnja groznica? Da li već razmišljate o poklonima koje ćete pred Novu godinu ili Božić pokloniti porodici i prijateljima; da li već razmišljate o tome kako ćete za praznike koje svi volimo da provedemo što više u svom domu i u krugu najmilijih dekorisati svoj dom?

Vrlo je verovatno da ste i vi među onima koje je već uhvatila “praznična groznica”, i da već uveliko razmišljate o tome kako će vaš dom biti dekorisan za Božić i Novu godinu. Neki od nas već imaju proverenu kombinaciju i omiljenu dekoraciju koja se povremeno osvežava, ali koju ne menjaju iz godine u godinu, dok su drugi skloni eksperimentisanju i vole da u prazničnom dekorisanju uvek probaju nešto novo.

Ako spadate u ovu drugu grupu, pravo je vreme da već sada krenete u nabavku praznične dekoracije, s obzirom da je ostalo tek nešto malo više od mesec dana do praznika, a praznična dekoracija se vrlo brzo rasproda čak i u velikim marketima, pošto svake godine postoje entuzijasti koji je jedva dočekaju na rafovima.

Ulazna vrata za stan - akcija može da počne!

Praznična dekoracija vašeg doma neće biti potpuna ukoliko zaboravite da ukrasite i vrata. Dakle, u dekorisanju vašeg stana ili kuće, najpre krenite od ulaznih vrata, pa odatle, kako stručnjaci za enterijer preporučuju, nastavite da dalje kroz ostale prostorije, sve do centralnog mesta u vašem domu koje ste opredelili za novogodišnju jelku ili Božićno drvo, gradite koncept koji ste osmislili.

Ono što nikako ne smete propustiti kada je u pitanju praznična dekoracija za ulazna vrata za stan jeste venčić koji će na vratima visiti. Najbolje je da večnić stavite na spoljni deo vrata, ali ukoliko vam se baš dopadne, pa osmislite da i venčić bude deo vašeg prazničnog koncepta i da sami uživate u njegovoj lepoti, venčić možete staviti i na unutrašnju stranu vrata.

Praznični venčić

Novogodišnji venčić za vrata ne mora biti deo praznične dekoracije koji ćete kupiti već napravljen – mnogo će biti zanimljivije ako na internetu pronađete jedan od mnogobrojnih tutorijala u kojima je detaljno objašnjeno kako da ovaj venčić napravite sami, a da pritom on deluje potpuno profesionalno, te da se u pravljenje venčića upustite sa članovima svoje porodice. Sigurno ćete se lepo zabaviti, ovo je aktivnost u kojoj će svi uživati, a bićete zadovoljni i konačnim rezultatom. Sve što vam je potrebno jeste žica pomoću koje ćete odrediti oblik venčića, girlanda, ukrasi u boji koja se uklapa u vašu koncepciju, i trake od kojih ćete napraviti veliku mašnu za sredinu venčića. Na internetu postoje i vrlo dobri tutorijali u kojima se kao rezultat dobije prelep venčić izrađen samo od ukrasa. Ovakvo rešenje deluje posebno moderno, a boje ukrasa možete uskladiti sa ostatkom praznične dekoracije.

Ukrasne lampice

Ulazna vrata za Novu godinu možete ukrasiti i pomoću niza led sijalica ili običnih novogodišnjih lampica. Njih možete rasporediti uz ivicu vrata, kako bi fino bacale svetlost na centralni deo sa venčićem. Takođe, ukoliko vam ne odgovara ova varijanta, lampice možete uviti i oko venčića. Ukoliko imate vrata u nekoj neutralnoj nijansi, lampice mogu biti i šarene, dok će tamnijim ili šarenim vratima, definitivno više odgovarati jednobojne lampice – najbolje prozirne.

Oni najveći entuzijasti pred praznike odluče čak i da ofarbaju vrata kako bi dodatno doprineli prazničnom duhu u svom domu – za ovakvu priliku najbolja bi bila tamno zelena boja, koja će učiniti da se vaš dom pretvori u pravu čaroliju. Nakon praznika, vrata možete ponovo lako vratiti u njihovu osnovnu boju.

Praznična kupovina – pravo vreme za nabavku svega što vam treba za kuću

Ako nameravate da pred praznike osvežite svoj dom nekim novim elementom ili komadom nameštaja, ili ako pak imate u planu da nabavite nova ulazna vrata za stan, akcija sa popustima koje pred Novu godinu organizuju prodavnice svih elemenata za enterijer i eksterijer, kao i saloni nameštaja, može biti prava prilika da sve što vam je potrebno nabavite po nešto povoljnijim cenama.

 

 

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor