Mirisni svemir modne kuće Versace

Porodična kompanija, koju je osnovao Đani Versace, brzo je zauzela svoje mesto na vrhu modne industrije. Đani Versace je rođen 1946. godine, a tragično je izgubio život 1997. godine. Svi koji su ga poznavali, govore o njemu kao geniju i modnoj legendi. 

Odrastao je sa majkom koja je bila krojačica, i uz koju je zavoleo modu. Njegov prvi dizajn je bila jedna haljina, koju je osmislio sa samo 10 godina. Nakon završene srednje škole, odlazi u Milano i tamo počinje da radi za mnoge dizajnere. Nakon mnogobrojnih kolekcija, otvara prvi butik, baš u Milanu 1978. godine.

versace parfem

Đani je sestru Donatelu zainteresovao za modu, pa ga je ona verno pratila i upijala znanje od njega. Modna kuća je najpre dizajnirala odeću i obuću, da bi nakon par godina počela sa dizajniranjem nakita, a kasnije i kućne galanterije. 

Đani nikada nije pratio trendove, već je svoje kolekcije stvarao na osnovu intuicije. Voleo je zlato i zlatnu boju, ona je uvek prevladavala u njegovim kolekcijama. Čak je i patentirao tkaninu pod nazivom oroton, koja je i dan danas prepoznatljiva u kreacijama ove modne kuće.

Parfemi kao delić koji je upotpunio Versace koncept

Modna kuća Versace je svoj prvi miris za žene pod nazivom Gianni predstavila 1981. godine. Sada ovaj modni gigant u svojoj kolekciji ima skoro 60 parfema, koji odišu glamurom i neponovljivim stilom. Parfemi su kreirani kako za žene, tako i za muškarce, pa gotovo svako može pronaći svoju omiljenu mirisnu notu u bogatoj kolekciji. 

Poslednji parfem, na kome je sam Đani radio kao kreativni direktor pre smrti, bio je Dreamer. Ovaj parfem je za mnoge najbolji parfem ove kuće. Najprodavanija i za mnoge najpoznatija linija parfema je svakako Versace Crystal. Zavodljiv i senzualan, kako opisuju Crystal Noir, sa podlogom od mošusa i ambre, a u centralnom delu kompozicije preovladava misteriozna gardenija. 

Nežnija mirisna nota, kreirana 2006. godine,  spakovana je u ružičastu bočicu pod nazivom Bright Crystal Absolu. 

Bazu ovog parfema čine mošus, ambre i drvo indijskog oraha. Visoke note su sveže, i u njima preovladava nar. U samom srcu ove parfemske kompozicije nalaze se malina, božur i magnolija, pa se za ovaj parfem može slobodno reći da je prefinjen i elegantan. Kada su u pitanju Versace parfemi, bez dileme može se reći da je bilo i loših mirisnih kreacija, ali i onih koje su večne i vanvremenske.

Versace Pour Homme

Ako ste muškarac i ako ste ljubitelj parfema ove modne kuće, onda je za vas pravi izbor Versace Pour Homme. Dame koje pored sebe imaju muškarce, koje krase jaka ličnost i karakter, kao poklon mogu izabrati ovaj mediteranski miris. Bočica koja odiše jednostavnošću, ostaviće pozitivan utisak na svakog modernog muškarca. 

Ovaj parfem je lansiran 2008. godine, i odmah je postao omiljeni među pripadnicima i muškog i ženskog pola. Parfem Versace Pour Homme je muževan, uzbudljiv i senzualan parfem, koji je prvenstveno namenjen odlučnim muškarcima. Prilikom kreiranja ovog mirisa, Donatela je želela note koje je podsećaju na njene mediteranske korene. 

Osnova parfema sastoji se od mešavine nota mošusa i ambera, koji su prepoznatljivi za većinu parfema modne kuće Versace. U srcu parfemske kompozicije nalaze se note zumbula, kedra, geranijuma i muskatne žalfije. Parfem se otvara osvežavajućim notama limuna, bergamota, nerolija i majske ruže. Ako ste muškarac koji se bori za svoje mesto u modernom društvu, onda je ovaj miris pun pogodak, koji će dati dozu sofisticiranosti u svakoj prilici.

Izgled bočice i kampanja 

Zaštitno lice kampanje za Versace Pour Homme je maneken austrijskog porekla Michael Gstoettner. Njegov stav i neosporna lepota bili su zaista pun pogodak kada se odvijala kampanja modne kuće Versace. Nakon ove kampanje, mladom modelu su bila otvorena sva vrata u modnoj industriji. Staklena bočica u svetloplavoj boji, koju na sredini krasi logo meduze, sa srebrnim poklopcem, doprinosi elegantnom izgledu koji odiše luksuzom. 

Na samom poklopcu je ugravirano ime brenda, a logo meduze je u srebrnoj boji. Kutija u kojoj dolazi miris, je u crnoj boji, sa logom meduze na sredini, i imenom brenda na gornjoj strani same kutije. Kampanja je bila veoma uspešna, pa je ovaj parfem doživeo veliki uspeh u Italiji, kao i čitavoj Evropi. Kasnije je i velika Amerika bila pokorena, i potpuno opčinjena ovim mirisnim notama.

Za više zanimljivih informacija, pratite naš portal

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor