Odmor sa decom u Srbiji

Koliko puta do sada ste imali dilemu gde provesti odmor sa decom? Kraj je radne nedelje, približava se vikend, a vama samo treba mesto koje će vas relaksirati. Osim toga, nekad vam nije lako da pronađete adekvatno mesto koje će biti pogodno i za decu i za vas. Ali sada imate sreće, ovaj posao umesto vas odradićemo mi. Predložićemo vam mesta koja su savršena za divne porodične trenutke.


Da li ste ikada razmišljali o odmoru u gradu? Veliki gradovi imaju ogroman turistički potencijal. U gradu možete pronaći sve. Želite aktivan odmor? Nema problema. Ako mislite da grad nema svojih skrivenih mesta u kojima se možete skloniti od gužve u saobraćaju i velikih ulica prepunih ljudi, varate se. Zabavni parkovi, muzeji, pozorišta, zoološki vrtovi samo su deo turističke ponude koja vas očekuje.


Predstavićemo vam turističku ponudu u dva najveća, a verovatno i najlepša grada Srbije: Beogradu i Novom Sadu.

Odmor u Beogradu

Najrazvijeniji i najveći grad u Srbiji destinacija je koja je razvila niz sadržaja za najmlađe posetioce. Tokom boravka sa mališanima možete uživati u zabavnim parkovima, muzejima, prostorima na otvorenom, kvalitetnim programima bioskopa i pozorišta. U narednim redovima prikazujemo vam najbolje atrakcije u Beogradu.

Ada Ciganlija

Predstavljamo vam turističku ponudu beogradskog mora. Ada Ciganlija je mesto na kojem možete provesti savršen dan! Želite da se odmorite, da se sunčate i uživate na plaži? Želite da se rekreirate i isprobate sportske aktivnosti? Vožnja bicikla, skejtborda ili rolera na čuvenoj stazi koja prolazi pokraj Ade nešto je što će vas oduševiti.


Sadržaj zabave za decu je neverovatan. Provozajte se vozićem sa njima i klinci će biti oduševljeni. On će vas odvesti do Parka nauke. To je prostor na kome će vaša deca imati edukativan odmor, a nauka će im biti predstavljena na zabavan način. Pejntbol, veštačka stena, skijanje na vodi, bandži džamp. Treba li još nešto da vas ubedi da je Ada Ciganlija savršena destinacija za odmor sa decom?

Beogradski zoo-vrt


Šetnja Kalemegdanom je neizostavna ako ste u Beogradu. Kada već prošetate do Malog Kalemegdana posetite i Beogradski zoološki vrt. Ako vam kažemo da ovaj zoološki vrt poseti preko 400.000 posetilaca godišnje jasno je da je ovo jedna od omiljenih turističkih destinacija glavnog grada. Cena dnevne karte za odrasle je 550 RSD, za decu od 3 do 15 godina 350 RSD, dok se ulaz za decu do tri godine ne plaća.

Akva Park Hollywoodland


Na putu ka Surčinu, na Ledinama, nalazi se pravi biser, Akva Park Holywoodland. Ako želite svoju oazu za ceo vikend, ovo mesto je pravi izbor za vas. Deca mogu uživati u akva parku prepunom tobogana. Vi se možete opustiti uz masažu. Pored relaks i sportske masaže očekuju vas i piling tretmani. Ukoliko je teretana neizostavni deo vaše svakodnevice, ni sa tim nećete imati problem. Akva Park Holywoodland poseduje veliki fitnes centar. Parna kupatila i saune će vas osloboditi svih suvišnih toksina i novi početak radne nedelje ćete dočekati sa osmehom na licu.


Novi Sad


Srpska Atina pružiće vam neizostavan provod a vaša deca uživaće u vojvođanskoj ravnici. Novi Sad je odličan pokazatelj da odmor sa decom u velikom gradu može biti izuzetno zabavan. Predstavićemo pojedine lokacije i aktivnosti koje bi svakako trebalo da konzumirate ako se odlučite za odbor u Novom Sadu.


Štrand


Ono što neizostavno morate posetiti u Novom Sadu je jedno od najlepših kupališta u Srbiji - Štrand. Ova plaža prostire se na više od 700 metara dužine a ispunjena je raznovrsnim sadržajem. Ugostiteljski objekti se nalaze na samoj plaži, a jedan njen deo prilagođen je i za sportske aktivnosti. Zaigrajte odbojku na pesku ili jednu od glavnih atrakcija na Štrandu "tenis glavom". Tokom leta na Štrandu se održava veliki broj festivala, koncerata i drugih zabavnih manifestacija.


Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu


Prvo srpsko pozorište osnovano je 1861. godine u Novom Sadu. Čak i ako nema predstava, ovaj dobro čuvani objekat treba posetiti zbog svog istorijskog i arhitektonskog značaja. Od 1956. godine u Srpskom narodnom pozorištu održava se festival drame, najugledniji festival nacionalne drame kod nas.


Petrovaradinska tvrđava


Petrovaradinska tvrđava je rađena od 1692. do 1780. godine. Toranj sa satom je objekat po kojem je Novi Sad prepoznatljiv. Neobična stvar kod ovog tornja je ta da velika kazaljka pokazuje sate, a mala minute. Prošetajte Petrovaradinskom tvrđavom, tako ćete najbolje osetiti duh Novog Sada. Upoznajte decu sa istorijskim znamenitostima ovog grada.


Fruška Gora


Predstavljamo vam pravi dragulj, ne samo Novog Sada već čitave Vojvodine. Ova planinska lepotica jedina je planina u Vojvodini. Jedan njen deo proglašen je i za nacionalni park.
Ako ste već na Fruškoj gori, morate posetiti Iriški venac, jedan od vrhova ove planine. Vidik sa ovog mesta je zadivljujuć. Kada je lep i sunčan dan, pogled se pruža sve do Avale. Ipak, ako ste ljubitelj prirode i beskrajnog zelenina, brdo Stražilovo je pravi izbor za vas. Možete uživati u pikniku dok se deca mogu igrati okruženi zadivljujućom prirodom Fruške gore.

Beograd i Novi Sad nisu jedina mesta u kojima možete uživati sa svojom porodicom. Bilo da volite planinu, reku, jezero ili ravnicu pronaći ćete nešto za sebe. Priroda naše plelepe zemlje je neodoljiva i zove vas da posetite svaki njen kutak. Detaljnije o tome koja su savršena mesta za porodične trenutke u našoj zemlji možete pronaći u našem blogu Odmor sa decom u Srbiji.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor