Skijanje s djecom: obiteljska snježna idila!

Jeste li gledali obiteljske filmove u kojima djeca uživaju na snijegu?! I vaša djeca su ih vidjela pa se pitaju kada će kod vas biti toliko snijega?! Veselite li se zimskim praznicima i voljeli biste odmor provesti zajedno s obitelji u nekoj novoj avanturi?! Ako još niste bili, vrijeme je da se po prvi puta sa svojom djecom zaputite na skijanje. Bez brige, cijene nisu tako vrtoglave, kao što ponekada možemo čuti u medijima, ali isto tako nije ni opasno povesti djecu sa sobom. No, kako biste znali što vas očekuje, a što izabrati, pročitajte neke od savjeta koje vam donosimo u nastavku.

Birajte obiteljska skijališta

Skijanje

Kao i kada za odlazak na more s djecom birate mjesta koja imaju uvjete za odmor s djecom te plaže koje su pristupačne, a ne neke stjenovite, tako je i prvo pravilo za odlazak na skijanje s djecom izbor obiteljskoga skijališta. Pri tomu vodite računa o nekoliko bitnih činjenica. Prva od njih jest da skijalište ima staze za koje je naznačeno da su pogodne za djecu i početnike. Takve staze nazivaju se plavim stazama i njih mogu svladati i oni koji su prvi puta na skijama. Za prvi odlazak s djecom na skijanje birajte skijališta koja su lako pristupačna. Naime, postoje i ona do kojih ne možete doći osobnim automobilom te se nalaze na nadmorskoj visini višoj od 2500 metara. No, s druge strane, postoje skijališta koja su lako pristupačna, a smještaj se nalazi tik uz skijaške staze, dok do samoga smještaja možete doći i automobilom.

Dodatne aktivnosti

Škola skijanja

Kako bi djeca se naučila skijanju bolje je započeti sa skijanjem u što ranijoj dobi, ali ako i sami niste vrhunski skijaši, tada obuku prepustite stručnjacima. Naime na većini skijališta postoje škole skijanja za najmlađe ili čak i ski vrtići. U njima djeca svladavaju najprije osnove na ravnome platou, a zatim se lagano uvode i na skijaške staze s blagim padom. Pri izboru skijališta obratite pozornost na to da su u ponudi i dodatne aktivnosti, kao što je mogućnost klizanja, skijaškoga trčanja, igraonica za djecu itd.

Snijeg, radost i idila

Skijanje

Tijekom zimskoga odmora na skijanju trebate znati da vas očekuje pakiranje puno tople zimske odjeće. No, birajte djeci onu koja će im biti komotna. Ponesite svakako dosta čarapa i koje rukavice viška, jer djeca se znaju brzo smočiti. Ono što treba naglasiti da najčešće nikome nije hladno na skijanju. Tjelesnom aktivnošću se zagrijete pa nema mjesta panici. Snijeg je izvor zdravlja,a promjena klime i tjelesna aktivnost pomoći će u psihofizičkome razvoju vašega djeteta. Na snijegu vam ne preostaje ništa drugo negoli uživati u radosti vaših mališana te se diviti obiteljskoj i zimskoj idili koju ste izabrali.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor