Tipovi predviđanja budućnosti

Svatko od nas barem se nekada u životu susreo s nekim tipom gatanja. No, koliko ste tomu pridodavali stvarne pozornosti? Proricanje ili gatanje zapravo je vještina upoznavanja i tumačenja budućnosti ili volje bogova i to putem različitih znakova i na više načina. Stoga vjerujem kako se svatko našao u situaciji da mu se barem jednom čitala budućnost iz šalice kave, gledale crte na dlanu, bacale karte ili da ste još kao djeca vidjeli kristalne kugle koje otkrivaju tajne budućeg svijeta. No, vremenom i količinom obveza neke spoznaje smetnemo s uma te ne gradimo svoj stav u odnosu na njih. Međutim, predviđanje budućnosti i danas je tema s kojom se susrećemo svakodnevno, a nema osobe koja nije čitala horoskop, tražila tumačenje snova ili tumačila neke znakove kao upozorenje na buduća događanja. Stoga ćemo vam predstaviti samo neke od danas najpopularnijih načina predviđanja budućnosti.

Horoskopski ili astrološki sunčani znak

astrologija

Budući da horoskope nalazimo na skoro svim portalima dnevnih novina, ali i u samim tiskovinama, kao i u drugim medijima, možemo reći kako je horoskop uistinu zastupljen. Pa, iako postoje osobe koje će sa sigurnošću reći da ne vjeruju u horoskop, i oni sami znaju vrlo dobro koji su horoskopski znak i procjenjuju i druge ljude prema već danim karakteristikama pojedinih znakova. Ono što određuje horoskop jesu zapravo informacije o osnovnoj osobnosti, darovima i našim vještinama na temelju položaja sunčanog znaka pod kojim smo rođeni. Zbog toga i postoji podjela na 12 horoskopskih znakova prema 12 kalendarskih mjeseci, odnosno kretanju Sunca i Zemlje. Na temelju promatranja svih planeta i njihovih međusobnih odnosa nastaju i obrasci koje zatim tumače i nama prenose astrolozi i mi na taj način dobivamo neke od korisnih informacija. Najčešće osoba u potpunosti odgovara znaku pod kojim je rođena, zar ne?!

Tarot

tarot

Tarot se kao tip predviđanja budućnosti najbolje razvio u odnosu na sve druge te postoje brojni profesionalci koji se bave isključivo tarotom. Na njima je da vam pomoću karata i viših sila i energije koju primaju prenesu sve ono što vide, a odnosi se na budućnost te vaš položaj i odnose s drugim ljudima u njoj. Ovaj oblik gatanja prema nekim predajama seže sve do drevnog Egipta, ali se u Europi koristi od 15. stoljeća. Špil od 78 karata dijeli se zapravo na Malu i Veliku Arkanu. Mala Arkana obuhvaća 56 igraćih karata, a Velika 22 posebne karte namijenjene gatanju. Pomoću njih i njihova međusobnog položaja tarot majstori otkrit će vam brojne detalje koji mogu utjecati na tijek vašeg života. Vrlo su popularni, a ljudi im s vremenskim odmakom sve više vjeruju.

Gatanje iz kave

kava

Gatanje iz taloga kave na dnu šalice jedan je od tipova proricanja budućnosti koji se najbolje očuvao među starijom populacijom. Stare bake koje nas inače kude da ne vjerujemo u „gluposti“ i dan danas same nam proriču budućnost iz ispijene kave. Naravno, postoje određena pravila i savjeti. Jedan od njih je da je najbolje gatati utorkom ili petkom i to tijekom dana, a gata se uvijek iz prve popijene šalice kave. Šalica se mora nakon što se kava popije tri puta okrenuti u smjeru kazaljke na satu, zatim poklopiti tanjurićem i okrenuti. Najbolje je da stoji nekoliko minuta, a likovi koji se dobivaju otkrivaju budućnost za sljedećih 6 mjeseci.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor