Top 5 plaža na Lefkadi koje treba posetiti

Ako postoji najlepše ostrvo magične Grčke, onda je to egzotična, a mirna Lefkada. Ona svojim prirodnim blagodetima prkosi svim drugim ostrvima i bez takmičenja penje se na pijadestal Mediterana. Osim što ovo najzelenije ostrvo Jonskog mora umirujuće deluje na svakog srećnika koji ga poseti, Lefkada ima plaže od kojih zastaje dah.

Ovo Belo ostrvo ima magiju da opčini na prvi ulazak u azurno more, ali i ranije - samim pogledom na pejzaž, pa čak i na fotografiju. Osim srdačnosti domaćina koji vole ljude sa našeg podneblja i raznovrsnih aktivnosti i atrakcija koje su na ostrvu dostupne, izdvajamo top 5 plaža zbog kojih će sve druge plaže na kojim ste se ranije sunčali načiniti sporednim.

Milos plaža za prave pustolove

Milos se nalazi uz mesto Agios Nikitas i sa pravom nosi titulu jedne od najlepših plaža u Grčkoj. Ipak, poseta ovoj plaži je rezervisana za one koji vole avanturu i udobnu obuću s obzirom da samo u njoj možete stići do morske oaze plavetnila.

Put u vidu uske staze je dosta strm, a i pored dela sa uklesanim stepenicama, i dalje predstavlja pravi izazov zbog napornih uspona. Ukoliko se odlučite za ovaj put, bićete nagrađeni nesvakidašnjim pogledom na plažu i more.

Milos je ušuškan između visokih strmnina i čuvan gotovo kao tajna Lefkade. Sitan šljunak bele boje, zvuci talasa i opčinjujuća boja mora će vam prirediti bajkovit doživljaj koji nećete moći da prepričate.

Kathisma je idealna za porodično uživanje

U zapadnom delu ostrva, na svega petnaestak kilometara od grada Lefkade, nalazi se čarobna Kathisma, koja je kao stvorena za porodično uživanje. Plaža je gotovo savršeno sređena i organizovana, a čistota se ne dovodi u pitanje. Na Kathismi postoji nekoliko kafića u kojima se možete rashladiti ili iznajmiti suncobrane i ležaljke.

Ovde plažofili mogu da uživaju na mekom, finom i sasvim sitnom šljunku i bistrom moru. Ulazak u vodu je postepen što je odlično za malu decu i početnike u plivanju. Ovde katkad mogu biti talasi jačeg intenziteta, ali to ne remeti idiličnost mesta, samo upozorava na neukrotivost prirode.

Agios Ioannis je raj za surfere

Agios Ioannis je plaža koja se nalazi najbliže glavnom gradu. Na svega par kilometara od Lefkade, prirodom je umetnuta predivna, dugačka plaža koja se raduje svim ljubiteljima surfovanja. S obzirom da se nalazi na otvorenom moru i da su vetrovi česti, Agios Ioannis plaža je postala stecište adrenalinskih zavisnika koji uživaju u surfovanju i jedrenju.

Čak i ukoliko niste jedan od njih, može biti sjajno iskustvo predveče posmatrati umetnost zavođenja talasa koji sportisti izvode. U neposrednoj blizini se nalaze apartmani, kafići i restorani, te je ova plaža pun pogodak ukoliko volite da imate sve na dohvat ruke.

Plaža Poros za kampere i ljubitelje divlje prirode

Na 25 kilometara od glavnog grada, ka jugu, nalazi se plaža Poros, ili kako je još neki zovu Mikros Gialos. Ona je iuzuzetno uređena i predstavlja jednu od tri plaže na ostrvu koje su nagrađene Plavom zastavicom.

Iako je put do plaže nešto naporniji, on se definitivno isplati, u šta ćete se uveriti po dolasku na Poros. Za razliku od prethodnih plaža, ovde je zastupljeno kamenje, koje je istovremeno zdravo i pomalo nezgodno za stopala.

Plaža je smeštena u zalivu, te vetar ni talas nisu česti gosti. Dubina ulaska u more je postepena, stoga je i Poros odličan izbor za porodice, ali i zbog činjenice da se ovde mogu iznajmiti kajaci, pedaline i čamci.

Takođe, imajte na umu da je plaža idealna za ronjenje, kao i da je Poros jedna od omiljenih prirodnih smeštaja za kampere. Ovde vlada, mir, ali i divljina. Ljudi koji posećuju plažu imaju razumevanja i ljubavi za more i prirodu, stoga ovde vlada zelena energija.

Nestvarno plava Agiofili plaža je raj za ronioce

Agiofili se nalazi na svega 2 kilometra od surferskog raja - plaže Vasiliki, u divnoj laguni, i okružena je belim liticama koje oduzimaju dah. Plaža nije velika, ali ima sve što je potrebno da bismo nekoj plaži dali epitet čarobne.

Ovde more nije u plavoj, već prozirnoj boji, što je čini idealnom za ronioce. Zbog bogatog morskog sveta, svi uživaoci ronjenja će ovde imati sjajno iskustvo. Takođe, treba imati na umu da je ova plaža predviđena za iskusnije plivače, zbog ponekad neposlušnog mora koje može predstavljati jedinstven užitak.

Predivne plaže i magični zalasci Sunca će letovanje na grčkom puderastom pesku učiniti nezaboravnim. Dozvolite sebi da okusite idilično letovanje, ali se pripremite za to da ćete ovde želeti uvek da se vraćate jer ono što ovo mediteransko ostrvo nudi može da se meri sa pravim komadićem raja na zemlji.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor