Vreme je za razmišljanje o novogodišjoj dekoraciji doma

Tek počinje oktobar, mnogima još nije vreme da razmišljaju o novogodišnjoj dekoraciji, na drugoj strani ima onih koji se ne bi bunili da im novogodišnja dekoracija krasi dom cele godine.

Takvi se već interesuju za predstojeće trendove u dekorisanju, kombinaciju boja i motive koji su „must have“ ove sezone. Dobro je da se pre planiranja dekoracije doma, pročitaju novi trendovi, da se dobro razmisli o njima, uzme ono što je dopadljivo, a odbaci sve što nije. 

Novogodišnja dekoracija je izazov za kombinaciju boja, tekstura, materijala

Već nekoliko godina je apsolutni hit potpuno bela dekoracija, zato smo se svi navikli da u tržnim centrima vidjamo belu jelku sa belim ukrasima. Kako u prostoru ne bi dominirala jednostavnost i jednoličnost, unose se različiti oblici i različite teksture poput šljokica, veštačkog snega, perja, krzna i tako se postiže dinamika i stilizovana dekoracija.

Uz dominantno belu kombinaciju sve više je popularno nijansiranje bela-bež. Poslednjih godina bež potiskuje sivu iz kombinacija u enterijeru, mnogi su se tome obradovali, konačno su nestali hladni tonovi, a tople note su osvojile prostor, bež je vrlo praktična za kombinovanje i uklopiva je u mnoge stilove. Stilski odgovor na kombinaciju bele i bež je dodavanje crne, pošto je za mnoge novogodišnja dekoracija u tonovima bela-bež jednolična, ukusi su različiti, pa dodaju crnu kako bi izgled dekoracije digli na viši nivo. 

Novogodišnju dekoraciju ne mogu da zaobidju boje koje su već neko vreme dominantne u dekoraciji enterijera, a to su zlatna, crna i bela. Zlatni escajg i svećnjaci su već neko vreme pravi hit, njima se dodaje crna kako bi dobili novu otmenu i fascinantnu notu. Za ovu sezonu i dalje će biti u trendu „rosegold“ kombinacija, za prefinjene ukuse koji vole nežne kombinacije. 

Mini trendovi od prirodnih materijala

Prirodni materijali se već neko vreme vraćaju u dekoraciju prostora, pa bez njih ne može ni novogodišnja dekoracija.  Ovaj nadolazeći trend prirodnih materijala će sigurno bar neko vreme da bude broj jedan u dekoraciji, zato ne treba časiti ni časa, već u nabavku zelenila, prirodnog cveća, biljaka, čarapa od prirodne vuke, drvenih detalja i drvenih perli, kućice od prirodnih materijala koje su u svakoj novogosišnjoj dekoraciji veliki hit. Kombinacija detalja od prirodnih materijala i prirodnog zelenila daje prostoru čarobnu notu prefinjenosti, luksuza i stila. 

Čari prirodnog zelenila

Nekako nam se čini da najnoviji trendovi potiskuju veštačko zelenilo iz dekoracije, sve više su u prostorima prisutne prirodne jelke i grane za gelendere koje umesto veštačkih ukrasa imaju prirodne cvetove. Jelka ima centralno mesto u novogodišnjoj dekoraciji otkako se pamti to novogodišnje dekorisanje prostora, prosto je njena simbolika povezana sa počecima ukrašavanja uoči dočeka nove godine.

Medjutim, grane su poslednjih godina sve prisutnije, ukrašeni gelenderi su vrlo efektni detalji u prostoru i uvek privlače pažnju, posebno ukoliko se oko gelendera obavije prirodno zelenilo. Mnogi idu korak dalje, upuste se u pravu avanturu dekorisanja, pa zelenilom ukrašavaju lustere, a detaljisti će se neminovno baviti detaljima i ukrašavaće svećnjake i teglice prirodnim grančicama ili će dekorisati novogodišnji sto prirodnim materijalima u zelenilu.Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor