Zategnuto između Žoze Murinjo i Antonio Konte: Mali si, lažni čovječe...

Paralelno sa borbom na zelenom terenu u Premijer ligi, počeo je da bukti i rat na relaciji Žoze Murinjo - Antonio Konte. Menadžeri Mančestera i Čelsija tokom dva dana razmijenili su "rafal" uvreda i nemaju namjeru da stanu, što oduševljava i engleske medije koji ne skidaju dvojicu stručnjaka sa naslovnih strana.

Poslednji je uzeo reč Konte, koga je Murinjo teško optužio da je, između ostalog, nameštao utakmice u Seriji A, zapravo da nije osušen zbog toga.

Italijan je iskoristio priliku da odgovori Portugalcu posle remija Čelsija protiv Norviča bez golova u trećoj rundi FA Kupa.


- Mislim da ako neko da takav komentar gdje želi da uvredi drugu osobu, a ne zna pravu istinu, onda je on mali čovjek - rekao je Konte za Murinja u kamere stanice "BBC".
Posle verbalnog rata Kontea i Murinja, sa nestrpljenjem se čeka novi okršaj Čelsija i Mančestera u prvenstvu.


- Kada je utakmica sa Junajtedom? Možemo se naći u sobi i tamo raspraviti o svemu ovome. Ne znam da li je on spreman da se nađemo nasamo, samo on i ja.
Pitanja nisu bila potrebna Konteu koji je o svom rivalu govorio i na konferenciji za medije.


- Nisam iznenađen (za komentare). Trebalo bi to da zna prije nego što progovori, jer pati od amnezije. Tačno je da sam bio suspendovan četiri mjeseca, jer nisam prijavio da je utakmica namještena (dok je vodio Bari). Tražio sam ponovni izlazak na sud i oni su mi rekli da nema potrebe za tim. Dakle, prije nego što date takav komentar morate dobro obratiti pažnju, jer u suprotnom ste mali čovjek. Murinjo je u prošlosti pokazao da je mali čovjek u mnogo situacija, i sada je mali i biće mali. Smatram da je mali čovjek niskog profila.


Osvrnuo se Konte i na konkretan slučaj gdje je uvidio kakav je zapravo Murinjo.


- Sjećam se da je Murinjo jedno vrijeme vrijeđao Ranijerija zbog njegovog engleskog, a onda, kada je Ranijeri dobio otkaz u Lesteru, ovaj je obukao majicu sa njegovim (Ranijerijevim) inicijalima na konferenciji u znak solidarnosti. Kad si lažan, onda si lažan. Ako želiš da se boriš sa nekim, ti želiš da ga ubiješ, a ne posle dvije godine, ti toj osobi kao pomažeš jer shvataš da je to možda dobro za tebe.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor

Zanimljivosti se bave pisanjem privlačnih i edukativnih članaka, istražujući raznovrsne teme s dubokim razumijevanjem i živopisnim stilom pisanja. Naš profil odražava strast prema donošenju informacija na zanimljiv i pristupačan način, potičući čitatelje na učenje i razmišljanje.