Koji sportovi donose najviše novca kada je klađenje u pitanju?

Kladionice su od kad postoje, u starom ili novom modernom formatu, oduvijek važile za unosan biznis. Sportski fanatici uvijek su uživali u mogućnosti da se opklade bodreći svoj omiljeni tim ili pojedince u najrazličitijim sprotovima. Iz ove strasti i potrebe tržišta, rodile su se i moderne kladionice, kakvim ih danas znamo, a važe za vrlo profitabilne.

Dok samo pojedini srećnici i vrhunski poznavaoci sporta, ostvaruju dobitak na klađenju, kladionice važe za one koje su uvijek na dobitku. Da li znate koji sportovi donose najviše novca kada je klađenje u pitanju i koji sportovi su najčešće viđeni na kladioničarskim tiketima? 

1xBet Srbija jedna je od modernih, online kladionica koja ima visoke ocjene od strane svih ljubitelja klađenja, a nudi mogućnost za klađenje u najrazličitijim sportovima. Pored nje, postoji još mnogo kladionica koje svima pružaju mogućnost za brzo i jednostavno klađenje u omiljenim sportovima.

Evo koji sportovi donose najviše novca kada je klađenje u pitanju. 

#1 Fudbal - najvažnija sporedna stvar ujedno i kladioničarski najunosnija

Bez konkurencije i ikakve sumnje, broj jedan među najpopularnijim sportovima je fudbal, pa ne čudi i što je najunosniji i donosi najviše novca kada je klađenje u pitanju. 

Da li ste znali da više od polovine čitave svijetske populacije sebe smatra fanom fudbala?

Možemo samo da pretpostavimo koliko često se fanovi fudbala klade bodreći tako svoje omiljene fubalske timove ili one u čiju pobjedu vjeruju. Nekad tiketi čak ni ne podrazumijevaju predviđanje pobjede, već određen broj datih golova na utakmici, neriješen rezultat ili samo rezultat na kraju prvog poluvremena.

Za klađenje u fudbalu postoji bezbroj mogućnosti, a izbora utakmica još više. U svakom trenutku u svijetu igra se bar nekoliko fudbalskih utakmica na koje mogu da se klade ljudi iz cijelog svijeta. Kladionice kvote ažuriraju iz minuta u minut kada je u pitanju klađenje uživo, dok se za klađenje unaprijed, kvote pametno osmišljavaju nekoliko dana ranije. 

Fudbal je dvostruko najunosniji za klađenje - on donosi najviše novca kladionicama, ali i samim kladioničarima.

#2 Košarka - još jedan grupni sport popularan među kladioničarima

Dobar je trenutak da naglasimo da nije svaki sport jednako popularan za praćenje i klađenje u cijelom svijetu. Dok je u SAD-u košarka jedna od TOP 3 najpopularnijih sportskih igara, u Japanu to recimo nije slučaj.  

Svakako, gledajući globalno, košarka je definitivno među najpopularnijim sportovima, pa tako i onim koji donose najviše novca kada je klađenje u pitanju. 

Košarka se smatra jednim od najuzbudljivijih sportova, a na košarkaškim utakmicama nije rijetkost ni da se do posljednjih nekoliko sekundi ne može predvidjeti pobjednik utakmice. 

Tako košarka, kao jedan od sportova za koji u svakom smislu važi ona da: “Nije kraj dok sudija ne svira”, zavrijeđuje pažnju stotina miliona fanova (procjenjuje se da ima oko 825 miliona pratilaca na cijelom svijetu), a gde je ogromna popularnost - tu su i kladionice koje u svojoj ponudi obuhvataju tipove za najrazličitije košarkaške utakmice. 

#3 Tenis - bijeli sport koji kladioničari obožavaju

Još jedan od najpopularnijih sportova na svijetu, koji takođe donosi veliku zaradu kladionicama, pa nerijetko i kladioničarima, jeste tenis, koji ima oko čak milijardu fanova širom planete! 

Tenis ima dugu istoriju. Vjeruje se da se igrao još u vrijeme Starih Egipćana, Rimskog carstva i Antičkih Grka. Naravno, on tad nije izgledao kao danas, niti je tada postojala moderna oprema koja se u savremenom svijetu koristi za igranje tenisa. 

Moderni tenis se popularisao u Francuskoj, odakle je krenuo da se širi čitavom Evropom, a zatim i svijetom.  Danas, svaki teniski turnir prati po nekoliko desetina miliona ljudi, a očekivano - neki od njih uživaju i u tome da se klade na svoje favorite i tako na neki način participiraju u teniskim mečevima, a potencijalno i ostvare zaradu.

Ostali sportovi koji donose najveću zaradu u klađenju

Osim navedena 3 sporta, koja su, iz perspektive Evrope najpopularnija, a u svijetu uživaju ogroman broj fanova, izdvaja se još nekoliko sportova koji donose dosta novca u klađenju.

To su: kriket, američki fudbal, hokej na travi, odbojka, stoni tenis, bejzbol i golf. U određenim zemljama posebno popularni za klađenje su i: konjske trke, boks mečevi i druge borilačke vještine, snuker, kao i mnogi drugi sportovi.

Kladimo se da ste i sami dobili želju za sportskim klađenjem.  Srećno!

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor