13 ne tako mnogo poznatih činjenica o kafi, ali koje su sasvim šokantne

Kofein je alkaloid koji biljka kafe koristi da ubije bube koje jedu njena sjemena.

Biljka kafe takođe koristi kofein da ubije okolne biljke, tako da biljka kafe može da dobije više sunčeve svjetlosti i više poraste. Kofein je pesticid koji izaziva genetski prestanak rasta u živim ćelijama sa kojima dolaze u kontakt.

Slike magnetne rezonance napravljene prije i posle 1 šolje kafe su pokazale smanjenje protoka krvi do mozga za 45%. Kada je smanjenje protoka krvi tačno izmjereno, to je zapravo bilo 52% manje protoka krvi do mozga, nakon samo jedne male šoljice kafe.

Studije slika mozga hroničnih konzumenata kafe pokazuju da istu degradaciju njihovih mozgova kao kod hroničnih alkoholičara, pušača cigareta, oboljelih od Parkinsonove bolesti i korisnika marihuane.

Kafa može da izazove rad crijeva jer je to jedan način na koji tijelo pokušava da eliminiše otrov iz sistema. Nagli nagon za “pražnjenjem“ nakon pijenja kafe je jedan od odbrambenih mehanizama organizma na otrov.

Kafa povećava energiju putem ljudskog odbrambenog metaboličkog odgovora, jer se tijelo boji otrova na bazi kofeina. Kafa ne daje energiju, ona je uklanja iz organizma.

Energija koju čovjek osjeća kada pije kafu je prekoračenje u koje ide organizam, jer je kofein otrov a svi otrovi aktiviraju oslobađanje energije u tijelu.

Kafa uklanja energiju iz sistema, ostavljajući osobu sve iscrpljenijom kako dan prolazi, i tako uspostavljajući najopasniju zavisnost od energije u svijetu… kofeinsku zavisnost od energije.

Kada se odbrambena reakcija aktivira u tijelu, aktiviraju se niži IQ centri mozga, kao i hormonski sistemi u kontroli agresije, nasilja, iracionalnog i nelogičnog donošenja odluka, ljubomore, bijesa, ljutnje, straha i paranoje.

Kafa stvara donji kraj mentalnog funkcionisanja sa svakim negativnim emocionalnim odgovorom koje tijelo može generisati.

Kada se izmjeri, 1 kafa aktivira odbrambenu reakciju tokom 3 uzastopne sedmice, iako se više kofeina ne konzumira nakon te 1 šoljice kafe. Jedna šolja kafe truje tijelo 3 uzastopne sedmice.

Kada se konzumira kafa (kofein), limbički dio mozga je hiperaktivan i viši centri uma za učenje su inhibirani. Limbički dio mozga se bavi samo seksom, reprodukcijom, zaštitom teritorije, nabavkom hrane i ličnom sigurnošću.

Limbički dio mozga je najprimitivniji i najnerazvijeniji dio kompleksa uma.

Kada želite da nadmudrite ili izdominirate nad nekom osobom, najbolje je da aktivirate njihov limbički dio mozga, jer ih to dovodi u mentalno stanje koje je ravno djetetu.

Pilula za kontracepciju sprečava čišćenje od unešenog kofeina. Ovaj efekat se dramatično povećava upotrebom alkohola ili lijekova protiv bolova, tako izazivajući mnogo slučajeva trovanja kofeinom, koji se tretiraju kao druge stvari kada ta osoba dospije u bolnicu.

Dokazano je da kafa uzrokuje uvećanje prostate, visoku anksioznost, nesanicu, depresiju, urođene defekte, sindrome bola, neprirodne obrasce disanja, oštećenje mozga, hiperaktivnost, poremećaje u učenju (usljed oštećenja mozga), poremećaje u ponašanju, zamor, određenje vrste karcinoma, Kronovu bolest, sindrom iritabilnih crijeva (IBS), kolitis, sindrom karpalnog kanala, čireve, nizak nivo gvožđa, bolesti srca, glavobolje, PMS, povećanu učestalost povrede mišića i tetiva, bolove u zglobovima, srčani udar, moždani udar, TIA (mini šlog)… i to je kratka lista.

Kafa uzrokuje povećanje masti i celulita aktiviranjim odbrambene reakcije (što čini svaki otrov ili prijetnja).

Kada je tijelo ugroženo, ono koristi masnoću kao svoj primarni izvor goriva, prije šećera ili proteina.

Kafa (kofein) blokira apsorpciju željeza, izazivajući ogromnu većinu anemije danas.

Kompletna prijetnja od kofeina uključuje kofeinske čajeve, čokolade, energetske napitke na bazi kofeina, i preko 2.000 lekova na recept koji namjerno sadrže kofein.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor

Zanimljivosti se bave pisanjem privlačnih i edukativnih članaka, istražujući raznovrsne teme s dubokim razumijevanjem i živopisnim stilom pisanja. Naš profil odražava strast prema donošenju informacija na zanimljiv i pristupačan način, potičući čitatelje na učenje i razmišljanje.