Saveti za kupovinu odeće za devojčice

Saveti za kupovinu odeće za devojčice

Kupovina odeće za decu neretko je izazovnija od kupovine garderobe za odrasle.

Često ne znamo kako da odaberemo modele odeće, na šta treba da mislimo prilikom šopinga i kako da znamo da će se devojčici određeni komad dopasti.

Ukoliko ste i vi u nedoumici prilikom izbora odeće za devojčice i zanima vas kako da kupite garderobu koju će devojčica nositi, a koja će ujedno biti udobna, pročitajte korisne savete koje smo pripremili za vas!

Birajte kvalitet i praktičnost pre svega

Bilo da kupujete majice dugih rukava namenjene devojčicama, udobnu trenerku, džemper, ali i donji veš – kvalitet je prva stavka o kojoj treba da mislite.

Šta se podrazumeva pod kvalitetom odeće za devojčice?

Pre svega ovde mislimo na materijal.

Najbolja opcija za najmlađe je kvalitetan pamuk. Ovaj prirodni materijal, nežan na dodir, neće smetati dečijoj koži, izazvati iritacije ili uzrokovati znojenje.

Naprotiv, devojčica će se u pamučnim komadima osećati udobno i potpuno slobodna gde god da se zaputila! Pamuk je posebno važan za gaćice, potkošulje i čarapice. Izuzev pamuka, za dane leta, nepogrešiva i lagana opcija je viskoza, a tokom zime birajte džempere sa velikim udelom mekane merino vune ili drugih nežnih materijala.

Izuzev materijala od kojih je odeća izrađena, prilikom kupovine garderobe za najmlađe, svaki roditelj treba da vodi računa o krojevima i odabere praktično izrađenu majicu, trenerku, duksericu, džemper, pantalone, ili drugi komad garderobe.

Praktični krojevi su oni koji su pre svega udobni devojčici, dolaze u adekvatnim veličinama, nisu prekratki ili previše tesni, tako da ona može da se igra bez ikakvih problema i uživa u potpunoj slobodi pokreta!

Odaberite odeću blisku dečijem uzrastu i interesovanjima

Deca uživaju u crtanim filovima, bajkama i pričama prilagođenim njihovom uzrastu.

Uz zanimljivu fabulu, ona se poistovećuju sa junacima koji ubrzo postaju predmet njihovog interesovanja i svakodnevice. Baš kao što ste im kupili omiljeni igračku koja imitira crtanog lika, tako možete mališana obradovati i odećom sa tim motivima!

Mnogi poznati brendovi i prodavnice odeće u svoje kolekcije s vremena na vreme uključuju najpoznatije junake iz dečijih filmova, knjiga i crtanih filova i tako kreiraju garderobu kojoj će se svaka devojčica obradovati!

Ukoliko odeću kupujete za poklon, a ne poznajete najbolje mališanku, radije birajte svedene i jednostavnije komade odeće u nežnim roze, bež, crvenim, žutim ili drugim nijansama.

Za devojčice se obično vezuju različite nijanse roze i crvene boje. Ipak, možda vaša mališanka ili devojčica kojoj kupujete poklon više voli odeću plave ili žute boje.

Stoga, dobro razmislite pre nego što se “uhvatite” za odevni komad koji se vama dopadne!

Dopustite devojčici da bira

U određenim godinama, devojčice će poželeti da iz rafa samostalno odaberu novu majicu, košuljicu ili haljinu.

Dopustite im to.

Naravno, ovde govorimo o situacijama kada ste namenski krenuli u kupovinu i imate novca da devojčici priuštite odeću. Samostalnost je veoma važna mališanima. Osim toga na ovaj način, pomažete im da budu odlučniji i oforme ukus za kombinovanje.

Stoga, čak i da vam se ne dopadne određeni komad garderobe, pa čak i da stoji u ćošku ormara, dopuštanje devojčici da sama bira odeću je dobar potez za svakog roditelja.

Ukoliko smatrate da i dalje nisu spremni na samostalni izbor, još jedna opcija je da im dopustite da se odluče između dve alternative. Počnite sa ovim principom i sve više im dopuštajte da sami biraju.

Ne gomilajte odeću, već kupujte umereno

Često se zanesemo u kupovini, te nas lepo dizajnirana odeća povuče da je uzmemo sa rafa i smestimo u svoju korpu.

Šljokice, jarke boje i zanimljivi motivi neretko se nalaze za odeći za devojčice od 5. pa sve do 14. godina. Baš zato što su ovi komadi primamljivi na oko, mnogi od nas kupuju garderobu koja na kraju završi u ćošku ormara, nenošena.

Stoga, prilikom kupovine pre svega treba da obratite pažnju na ono što je devojčicama potrebno, a ujedno i praktično. Primera radi jednobojne trenerke i helanke, ili one sa suptilnim motivima i zanimljivim natpisom idealne su za svaki dan, igre u parku i vrtiću.

Jednostavne košuljice, farmerke i džemperi uvek su potrebni devojčicama za školu, a haljinice za neke svečane prilike.

Nemojte gomilati garderobu, već se uvek zapitajte – šta je devojčici potrebno!

Online kupovina ili tradicionalni šoping?

Od vas zavisi da li ćete odabrati online kupovinu ili tradicionalan odlazak u šoping. Mnogima je komfornije da prošetaju tržnim centrom ili glavnim ulicama u gradu i posete svoje omiljene radnje, razgledaju rafove i uživaju u isprobavanju garderobe.

Šoping roditelja i dece može da bude zanimljiva zajednička aktivnost!

Sa druge strane, tu su oni koji radije biraju online kupovinu. Na ovaj način se takođe možete zbližiti sa detetom, zajedno posetiti sajt brenda kome verujete, te dopustiti mališanki da bira, a vi ćete obaviti proces poručivanja.

Na pouzdanim i dobro izrađenim sajtovima, jasno je istaknut materijal, kao i veličina garderobe uz prikaz nekoliko fotografija iz različitih uglova. Pre online šopinga dobro se raspitajte o tome da li je prodavac pouzdan i na kojim sajtovima možete ostavljati svoje podatke, a na kojim ne.

Nadamo se da će vam uz ove savete kupovina odeće za devojčice biti za nijansu lakša!

Anica
Anica
AUTHOR
PROFIL

    Povezane objave

    Preporučujemo

    Top autori