BebeEdukativnoLifestyleSavjetiVideo

Pomozite supruzi da se snađe u ulozi mame

U početku ćete biti zbunjeni i nećete znati šta u određenom trenutku trebate učiniti. Ali, nakon nekoliko sedmica bit ćete ponosni na to kako se snalazite

Očevi igraju vrlo važnu ulogu u životu djeteta, ali je vrlo važno i to da budu mudri kako bi pomogli svojoj partnerici da izađe nakraj s novim obavezama i statusom majke. Zato bi svaki muškarac trebao znati:  

1. Za nošenje bebe potrebna vam je jedna ruka, a onom drugom možete i dalje graditi karijeru.

2. Iako vam se po glavi mota pitanje kada ćete ponovo voditi ljubav, nikako se nemojte šaliti na taj račun s partnericom.

3. I vaši roditelji se trebaju uživjeti u ulogu baka, djedova ili nana, pa im dajte vremena. I ne zaboravite – iako ste vi postali roditelji, ostajete djeca svojim roditelja. Ako vam vaša mama želi kuhati, prati rublje ili peglati, pustite je i uživajte.

4. Uzmite “baby-mjesec”. Dvije sedmice nakon što beba dođe kući ograničite posjete i pokušajte se adaptirati na promjene bez stresa i ometanja.

5. Očekujte da ćete u početku biti umorni, ali kafa čini čuda.

6. Spremite se na to da ćete možda ponekad jesti jednom rukom ili dohvatiti daljinski upravljač nožnim prstima. Ali, nije lako biti tata – to ste vjerovatno već čuli.

7. Naučite da daljinski ne ostavljate na kauču, jer ako sjednete na njega, buka će probuditi bebu, a to znači – plač.

8. S partnericom napravite raspored: Ko će ustati kada beba plače? Ko će mijenjati pelene tokom noći? Kako ćete provoditi vikend? Odlučite zajedno, ali budite realni – ne možete cijelu noć nosati bebu, a onda raditi osam sati. Ponekad je kauč odlično rješenje za mirnu noć.

9. Odlazak na posao iz kuće u kojoj je mala beba ponekad će biti pravo olakšanje. Jer, svaku pauzu možete iskoristiti samo za sebe.

10. I još nešto za tate: U početku ćete biti zbunjeni i nećete znati šta u određenom trenutku trebate učiniti. Ali, nakon nekoliko sedmica bit ćete ponosni na to kako se snalazite s malim ukućaninom.

Oznake

Zanimljivosti

Portal Zanimljivosti je nastao krajem 2013 godine sa težnjom da se široj masi dostave što tačnije informacije na razne teme. Akcenat smo stavili na tekstove edukativnog karaktera.

Slične Objave

Zatvori

Otkriven je AdBlocker

Razmislite da podržite naš rad tako što ćete isključiti Adblocker za ovu stranicu.