Kako primjeniti feng-šui u vašem kupatilu?

Kada sređujemo, gradimo ili renoviramo svoj dom, većina nas vrlo često ne obrati dovoljno pažnje na kupatilo. Ono je najintimnija prostorija u kući i trebalo bi da  takva i ostane. Feng - šui stručnjaci kažu da baš ovde može da dođe do gomilanja negativne energije, mnogo više nego u ostalim prostorijama, jer u kupatilu započinjemo i završavamo svoj dan. Kako bi nam svaki dan počeo i završio se sa što više pozitivne energije, važno je da naše okruženje bude prijatno. Nekoliko feng - šui saveta mogu da nam pomognu u tome.

  • Što se tiče same arhitekture, nepoželjno je da kupatilo bude naspram ulaznih vrata, tako da ako baš u ovom trenutku gradite svoju kuću, obratite pažnju na ovo kada odlučujete o rasporedu prostorija. Ukoliko je kuća već sagrađena i ne možete to da promenite, potrudite se da vrata kupatila nekako "maskirate", odnosno da ona ne budu najupečatljivija stvar koju vidite čim uđete u kuću. Na primer, ako je vaš hodnik zelene boje, obojite i vrata u zeleno. Naravno  ona treba uvek da budu zatvorena.
  • Izbegavajte veštačke materijale u kupatili, kao što su plastika i silikon. Umesto njih ubacite prirodne materijale npr. drvo. Svakako je nemoguće da izbegnemo baš sve veštačke materijale, ali možemo da ih svedemo na minimum.
  • Poželjni su svi materijali koji reflektuju svetlost, keramika kao osnovni, zatim mermer, nerđajući čelik.
  • I ogledala su ovde dobrodošla, možete da ih postavite koliko god želite, samo ne jedno naspram drugog.
  • WC šolja bi trebala da bude što dalje od vrata i uvek poklopljena.
  • Pored svih onih stvari koje su nam neophodne u kupatilu ne smemo da zaboravimo na dekoraciju. Najbolja dekoracija za kupatilo su detalji koji nas asociraju na vodu, kao što su ukrasi u plavoj boji, školjke, figure u obliku riba ili drugih životinja koje žive u vodi.
  • Jedno od osnovnih feng - šui pravila kaže da je neophodno popraviti sve slavine i gumice koje ne funkcionišu, jer nikako nije dobro da voda curi ili kaplje.

Naravno, najvažnije i najlogičnije pravilo koga se drže feng - šui majstori ali i oni koji to nisu je da kupatilo uvek održavamo što je bolje moguće, kako bi ono  bilo  čisto i sveže.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor