Važne sanitarije i kupatilska oprema za efikasno održavanje lične higijene

Ambijent kupatila predstavlja veoma važan deo čitavog domaćinstva, s obzirom da se radi o prostoriji u kojoj se realizuju aktivnosti u cilju održavanja lične higijene, ali i sa aspekta odmora, relaksacije i opuštanja čitavog tela i duha. Nekoliko tipova sanitarija veoma su značajni za funkcionalnost kupatila, uz korišćenje dodatne opreme.

Kada se radi o opremanju kupatila ili toaleta, postoje sitnice bez kojih je praktično korišćenje nezamislivo, kao što su tuševi, wc daske, baterije i slavine, rasveta i slično. Sva dodatna oprema povećava lakoću korišćenja kupatila, zbog čega je važno da bude nabavljena isključivo sa aspekta kvaliteta, trajnosti i naravno dizajna.

Sanitarije koje se nabavljaju prilikom opremanja kupatila

Da bi se enterijer kupatila skladno opremio, potrebno je nabaviti odgovarajuće sanitarije, kako sa aspekta tipova i modela, tako i u pogledu cene i troškova. Konkretno, za ovu prostoriju kupuju se kade ili tuš kabine, sa ili bez hidromasažnog sistema koji je danas izuzetno popularan među svim generacijama kupaca. U zavisnosti od raspoložive kvadrature, postavljaju se klasične, monoblok wc šolje, konzolne ili potpuno ugradne, a uz njih i kao neizostavan element opreme – wc daske.

U svakom toaletu nalazi se i lavabo sa baterijom za vodu, koji se najčešće ugrađuje kao kombinovana varijanta sa podnožjem u vidu kupatilskog nameštaja. Sve navedeno, podjednako je bitno za aktivno korišćenje kupatila u svim tipovima objekata.

Oprema koja kupatilo čini jednostavnijim za korišćenje

Prostor kupatila obogaćuje se nabavkom kvalitetne opreme renomiranih proizvođača, koja olakšava korišćenje i ambijent čini praktičnim. U tom smislu, wc daske su podjednako važne koliko i same wc šolje, jer obezbeđuju komfor i udobnost, uz maksimalan stepen održavanja higijene.

Pored wc daske, za kupatilo se nabavlja i raznovrsna galanterija, kao što su držači za toalet papir, peškire, zatim četke za wc šolju i mnogo toga drugog. Rasveta je veoma značajan element u kupatilu, bilo da je u pitanju osnovno svetlo, ili trake i dodaci koji imaju dekorativni karakter.

Wc daske – različiti modeli za kvalitet i dizajn

Kao sastavni element svakog kupatila, wc daske predstavljaju dodatnu opremu koja se koristi paralelno sa samom sanitarijom – konzolnom, ugradnom ili monoblok wc šoljom. Mogu da budu izrađene od standardne ili kvalitetnije plastike, drveta, duroplasta i kombinacije materijala, a preporuka je uvek kupiti kvalitetnu dasku koja će se koristiti duži vremenski period.

Iako su u davnim vremenima toaleti predstavljali luksuz, pa samim tim i wc daske, danas su ovakvi proizvodi svuda dostupni i imaju optimalne cene. Važno je da budu kupljene čvrste, izdržljive i samim tim otporne wc daske na sva habanja i oštećenja, a estetski su popularni okrugli i ovalni oblici. Ono što je značajno prilikom odabira, jeste pravilna procena dimenzija, odnosno veličine same daske, u skladu sa odabranim modelom wc šolje, a zatim i način pričvršćivanja, u kombinaciji sa cenom.

U svakom tipu raznovrsnih kupatila i toaleta danas postoje wc daske, koje pored toga što plene kvalitetom i čvrstoćom, imaju i odličan dizajn za stilizovanje prostorije. Široka paleta boja, dezena i šara, specijalnih muzičkih motiva i automatskih dodataka, čine da ovakva dodatna oprema za kupatilo bude mnogo više od detalja koji se svakodnevno koristi.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor