Gde se nalaze najbolji stanovi u Beogradu?

Beograd, kao glavni grad Srbije, sa sobom nosi gomilu prednosti za život i zaposlenje, što su početni okidači za preseljenje u ovaj grad. Beograd krasi viši životni standard, mnogo veći nego što je to slučaj sa gradovima širom Srbije, mnogo je više poslovnih prilika i mogućnosti za aktivniji život Vas i Vaše dece.

Visoka kirija stanovanja i cene nekretnina su ono što brinu sve one ljude koji žele da se presele i pokušaju život u velikom gradu. Međutim, poslednjih nekoliko godina stanovi u Beogradu i cene istih su pristupačniji, što znači da se povećala i njihova prodaja. Cena kvadrata u Beogradu najviše zavisi od lokacije, pa se tako može kupiti stan i za 700 evra i za 3. 000 evra po kvadratu.

Ako Vas zanima kupovina stana na teritoriji Beograda i gde su najbolji uslovi za život u prestonici Srbije predlažemo Vam da pročitate tekst do kraja, gde ćemo se osvrnuti na određene delove Beograda, i na to šta su prednosti, a šta mane života u određenoj beogradskoj opštini.

Stanovi u Stari gradu i na Vračar

Ako želite da budete u centru zbivanja i dopada Vam se život u samom centru grada, koji godinama privlači, ne samo turiste već i građane Srbije, onda obavezno treba da se fokusirate na Stari Grad i Vračar. U samom centralnom jezgru grada nalaze se pozorišta, restorani, bioskopi i trgovi tako da Vam neće faliti kulturnog života i dešavanja.

Centar grada se najviše preporučuje mladim ljudima na početku poslovne karijere, jer se oko Hrama Svetog Save i turističkog jezgra od Kalemegdana nalazi veliki broj poslovnih objekata i fakulteta. Ljudi koji ne vole gradsku gužvu i česte saobraćajne kolapse treba da gledaju stanove koji se nalaze u mirnijem delu Beograda, jer sam centar ne preporučujemo.

Ovaj deo grada je odlično povezan autobuskim i trolejbuskim linijama sa ostalim delovima grada, što znači da na svakih par minuta imate autobus koji Vas može odvesti do Zvezdare, Medakovića, Mirijeva i Konjarnika. Nije tajna da je ovo najskuplja lokacija u Beogradu gde prosečna cena kvadrata ide čak do 3.000 eura.

Stanovi na Zvezdari i Paliluli

Svi koji žele da budu blizu centra grada, u neposrednoj blizini gradskih dešavanja, a da ne upadaju u ogromne gužve i oni koji ne žele preveliku buku u svom komšiluku treba da porazmisle o opštinama Zvezdara i Palilula. Kotež i Krnjača su delovi grada koji se nalaze na levoj obali Dunava i mnogo su ležernija mesta za život porodica nego što su Tašmajdan i Karaburma koji se nalaze sa druge strane reke. Ljubitelji prirode mogu svoj mir pronaći na opštini Zvezdara jer se u neposrednoj blizini nalazi Zvezdarska šuma.

Ove dve beogradske opštine spaja jedna od najdužih ulica u gradu Bulevar kralja Aleksandra gde se nalazi veliki broj institucija od značanja, poput fakulteta, biblioteka i ustanova kulture. Na ovom potezu nalazi se i veliki broj prodavnica, restorana, kafića i poslovnih objekata. Cene kvadrata u ovoj opštini dostižu cenu i od 2.000 eura, dok se nekretnine prosečno prodaju po ceni od 1.300,00.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor