Kako odabrati pravi stan u Vrnjačkoj Banji?

Klima je kontinentalna, sa svežijim letima i zimama bez jakih mrazeva. Bogata je izvorima tople i hladne vode, koje pomažu kod lečenja mnogih bolesti. Osim po zdravstvenom turizmu, Vrnjačka Banja je poznata po Karnevalu, Mostu ljubavi, Banjskom parku i još mnogim zanimljivostima. 

Prelepi predeli, idealna klima i bogatstvo sadržaja, doprinose da ova banja bude popularna tokom cele godine. U njoj uživaju i stari i mladi, tako da se uvek traži krevet više. Mnogi posetioci, očarani lepotama i svežim vazduhom, odlučuju se na kupovinu nekretnine. Prodaja stanova u Vrnjačkoj Banji je doživela procvat poslednjih godina. Cene se kreću od 1300 evra – 2100 evra, po metru kvadratnom. Zato se sve više investitora odlučuje za gradnju baš u Vrnjačkoj Banji.

Prodaja stanova Vrnjačka Banja – veliki izbor stanova u starogradnji i novogradnji

Ako vas zanima usluga prodaja stanova Vrnjačka Banja je sjajna lokacija za vašu novu nekretninu, jer je mesto njenog pozicioniranja bitan faktor. Neko je zainteresovan za strogi centar, dok se drugi odlučuju na okolne lokacije, blizu izvora vode. Kvalitet same gradnje je naravno jedna od bitnih stavki prilikom odabira savršenog stana. Starogradnja je po mnogima kvalitetnija, mada to naravno ne mora biti pravilo. Ako razmišljate o starogradnji, onda u troškove uračunajte i renoviranje stana. U većini slučajeva, kupci se odlučuju na adaptaciju prostora, jer žele da ga prilagode svojim željama i afinitetima. Zamena instalacija, stolarije, renoviranje kupatila i kuhinje, krečenje i promena podova, predstavljaju dodatni trošak za koji vam je potreban poveći budžet.

Novogradnja je svakako primamljivija, jer nema ulaganja u adaptaciju prostora. Maksimalna iskorišćenost prostora, funkcionalan dizajn, energetska efikasnost i savremeni načini grejanja, predstavljaju ogromnu prednost prilikom izbora, bilo da se radi o vašem novom životnom prostoru ili stanu koji ćete izdavati gostima. Ako se odlučite za stan u novogradnji, onda će vas to koštati 20 – 30% više nego kupovina stana u starogradnji.

Na šta da obratite pažnju

  1. Postojanje lifta u zgradi je ogromna prednost, i za neke ključan razlog za kupovinu stana, jer nepostojanje lifta dovodi do svakodnevnog funkcionisanja stanara i turista u pitanje. Takođe je važna i njegova brzina, odnosno, kojim tempom stiže do željenog stana - da li je potrebno nekoliko sekundi ili ipak par minuta.

  2. Strana stana ili njegova orijentacija je izuzetno važna zbog grejanja samog prostora. Stan do kog dopire više dnevnog svetla, ostvariće uštedu na računima za grejanje, jer će biti potrebno manje energije da se stan zagreje. A to je prilikom prodaje stanova u Vrnjačkoj Banji velika prednost, jer beleži konstatno povećanje broja posetilaca iz godine u godinu. Pored dnevne svetlosti, nekima je vrlo važno i to da li stan ima radijatore na struju ili je ipak u pitanju centralno grejanje. Kada imate radijatore na struju vi ih možete podešavati daljinskim upravljačem i tako prilagođavati grejanje kako vama odgovara.

  3. Treća ali ne manja bitna stavka jeste da proverite materijale od kojih je zgrada izrađena. Raspitajte se kod investitora, jer ćete tako moći i da procenite dugotrajnost nekretnine, odnosno, da li će biti česte potrebe za popravkom nekih delova stana. 

Sprat i strana stana – odaberite pametno

Prizemlje i prvi sprat, kupci obično izbegavaju jer do njih najviše dopire ulična buka. Dovodi se u pitanje i bezbednost tih stanova, jer su na nižim nivoima. Nekima je neprihvatljivo da moraju da postavljaju rešetke, kako bi zaštitili stan, jer smatraju da na taj način uživanje nije potpuno. Mada ti delovi zgrade mogu biti interesantni, jer oni obično imaju neku baštu ili terasu, koja može fenomenalno da se iskoristi i napravi kutak za uživanje. Viši spratovi su primamljiviji jer do njih ne dopire buka, kao na nižim spratovima. A možda najvažniji razlog za kupovinu stana na višim spratovima je pogled na okolinu Vrnjačke Banje, koji se pruža iz samog stana. Potkrovlja su uglavnom nepravedno zastupljena zbog kosina. Međutim, ona su iz tog razloga i jeftinija.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor