Uskoro u prodaji pametni telefoni s kamerom od 48 megapiksela

Uskoro u prodaji pametni telefoni s kamerom od 48 megapiksela

Sony i Samsung najavili su ugrađivanje poboljšanih kamera od 48 megapiksela u svoje pametne telefone koji bi se uskoro trebali naći u prodaji, a već se lagano počinju objavljivati detalji i drugih kompanija o prvim uređajima koji će imati ugrađenu poboljšanu kameru, prenosi Verge.

Honor je nedavno najavio View 20, koji će koristiti Sonyjev IMX586 senzor sa Huaweijevim Kirin 980 procesorom i istim dizajnom selfie fotoaparata kao što će biti kod Huaweijevog predstojećeg Nova 4 telefona koji će biti objavljen naredne sedmice.

View 20 je nasljednik View 10 telefona, uređaja srednje veličine kojim je javnost impresionirana ranije ove godine. View 20 će premijerno biti predstavljen 22. januara u Parizu, dok će kineska varijanta doći 26. decembra. Ono što znamo jeste da će View 20 biti konkurentniji kada je riječ o specifikacijama i dizajnu u odnosu na svoju prethodnu verziju.

U međuvremenu, Xiaomi je također najavio puštanje u prodaju telefona s kamerom od 48 megapiksela tokom narednih mjeseci. Lin Bin, direktor kompanije, na svojoj službenoj stranici objavio je fotografiju uređaja s fokusom na kameri od 48 megapiksela.

Iz Samsunga i Sonyja također su u proteklom periodu objavljivali različite informacije vezane za njihove senzore, tj. najavljivali su da će oni imati male 0.8 mikromilimetarske piksele i da će biti fizički veći od većine konkurenata s ukupnom veličinom od 2,5-4 centimetra.

1 comment
Zanimljivosti
Zanimljivosti
ADMINISTRATOR
PROFIL

    Povezane objave

    Preporučujemo

    Top autori