Najzanimljiviji hoteli i apartmani na svetu koje morate videti

Postoje mesta koja vam omogućavaju da spavate pod svetlima Aurore Borealis, pod vodom, okuženi snegom ili čak u kišnoj šumi. Već rečeno je možda sasvim dovoljno da spakujete kofere i uputite se na ta magična mesta, a lista u nastavku će vam omogućiti da budete inspirisani smeštajima najneverojatnijih formi i u najlepšim okruženjima o kojima ranije niste ni sanjali da postoje.

Odmaralište Manta, Zanzibar

[embed]https://youtu.be/Uzzt1x2rzc4[/embed]

Zanzibar postaje sve češća destinacija i izbor turista našeg podneblja, kako zbog povoljnih aranžmana tako i zbog jeftinijih avionskih karata, koje možete rezervisati povoljno, ako to učinite dovoljno unapred. Ipak, cene nisu jedini razlog zašto sve više ljudi putuje baš na ovo tanzanijsko ostrvo. Jedan od razloga je i specifičan tip smeštaja koji tamo možete naći. Naravno, pričamo o čuvenim kolibama na ostrvu Pemba koje pripada Zanzibaru. Slobodno možemo reći da su u pitanju vile na plaži, okružene kristalno čisto vodom, s obzirom na njihov sadržaj i izgled. Da li podvodni apartman zvuči dovoljno zanimljivo?

Ovaj apartman se nalazi ispod površine vode, i ima ogromne prozore koji vam omogućavaju da posmatrate šarene ribice kako plivaju bukvalno oko vašeg duplog kreveta. Postoji i opcija da noću upalite posebna svetla koja će privući razne ribice i hobotnice vašim prozorima, pa ćete moći da im se divite izbliza. Sprat koji se nalazi iznad nivoa mora ima jednostavnu dnevnu sobu i kupatilo, a na krovu možete uživati u sunčanju tekom dana, ili posmatranju Mlečnog puta noću.

Ipak, Zanzibar nije jedino mesto na svetu gde možete uživati u ovakvom ili skromnijem, a sličnom smeštaju. Ne morate otići čak na jug Afrike da biste uživali na ovaj način. Na primer, u našoj blizini možemo preporučiti mesta kao što je Ada Bojana smeštaj na plaži, koji je takođe stvar o kojoj se dugo priča. Predivne kolibe, skrivene od pogleda su odličan način da priuštite sebi “Zanzibar u malom”, ili ako ipak želite da putujete daleko i odsednete u ovakvom smeštaju, izbor mogu biti i Maldivi ili Bali, ali definitivno savetujemo da na vreme bukirate smeštaj i uštedite novac.

No, idemo dalje, evo koji su to još zanimljivi smeštaji širom sveta!

Iglo Golden Crown Levin, Finska

[embed]https://youtu.be/va0CmtCzINo[/embed]

U ovom jedinstvenom odmaralištu u Finskoj možete odsesti u 18 neverojatnih staklenih igloa, bilo da ste u paru ili s porodicom. Nalazi se na 10-ak kilometara udaljenosti od gradića Levi, i svaki iglo je opremljen čajnom kuhinjom sa setovima za doručak, kupatilom, i duplim krevetom s podesivim naslonima za glavu, kako biste što bolje mogli da posmatrate polarnu svetlost.

Prozori na ovim igloima su izolovani i zagrevani kako bi se izbegla pojava mraza, a postojanje zavesa vam omogućava privatnost. Pred igloa, tu je i mala, rustična, lovačka koliba u kojoj se možete zagrejati pored toplog kamina ili, ako ste dovoljno hrabri, možete se suočiti s hladnoćom iz tople kade koja se nalazi napolju.

Pećina Kokopelli, Novi Meksiko

[embed]https://youtu.be/DE-qmqZadcY[/embed]

Ovaj jedinstveni hotel je dobio ime po flautisti urezanom u stenu vekovima ranije od strane Indijanaca, i nalazi se u zabačenom kutku doline reke La Plata, na visini od 90 metara. Da bi ušli u hotel, gosti prvo moraju da se spuste nekih 20 metara stepenicama od vrha, gde ih čeka ulaz u veliku kružnu pećinu površine 500 m2, napravljenu od strane geologa Brusa Bleka, koji je prvenstveno od ovog prostora želeo da napravi vlastitu kancelariju.

Umesto toga, odlučio je da napravi polupansionski smeštaj, kompletiran đakuzijem i tušem u vidu vodopada, potpuno opremljenom kuhinjom, dnevnom sobom sa kaminom, spavaćom sobom i balkonom s nestvarnim pogledom na okolnu pustinju. Odavde, gosti su u mogućnosti da se odvezu do kanjona Čako ili Navaho, čije istraživanje je uživanje za svakog pravog avanturistu.

Book and bed, Japan

[embed]https://youtu.be/8uuOC_KKEwk[/embed]

Ovaj jedinstveni hotel se nalazi u Tokiju i na prvi pogled izgleda kao knjižara, sve dok gosti ne pomere klizajuću policu za knjige i ugledaju udobno namešten ćošak sobe opremljen jednostavnim krevetom, sijalicom za čitanje i utičnicama za struju. Ovaj hotel raspolaže sa 30 ovakvih “kocki”, predviđenih za po jednu osobu, a sve su smeštene iza polica za knjige na kojima se nalazi 3.000 naslova i na japanskom i na engleskom.

Kupatila su zajednička, a postoji i neka vrsta zajedničkog dnevnog boravka, pogodnih za okupljanje ili čitanje u društvu drugih ljudi. Hotel je sam po sebi više hostel, kada je reč o usluzi, a nije ni previše skup za bukiranje, pa će vam ostati sasvim dovoljno novca da istraživanje Tokija i kupovinu knjiga.

Hotel Kosta Verde, Kosta Rika

[embed]https://youtu.be/ebiUyamQJao[/embed]

Kad je reč o potencijalno najposebnijem hotelu na ovoj listi, a verovatno i na svetu, onda bi definitivno u razmatranje trebao da se stavi ovaj hotel koji se nalazi u provinciji De Puntaneros. Dovoljno je reći da ovde možete da provedete noć u izdignutom boingu 727 iz 1965. godine, pretvorenom u luksuzni dvosobni apartman.

Dok je trup aviona sačuvan u originalu, enterijer je potpuno obložen lokalnom tikovinom. Sa prozora se možete diviti džungli i okeanu, a sobe raspolažu klima uređajima, i spostvenim kupatilima. Za spremanje večere tu je čajna kuhinja, ali možete isprobati i neke od lokalnih restorana ako vam se jedu kostarikanski specijaliteti ili pije vino.

Nadamo se da vam je ova lista probudila želju ne samo da odsednete na ovim neobičnim mestima, već i da vas je inspirisala da uvek stremite novim, pa i čudnim iskustvima!

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci