Top 5 najboljih porodičnih automobila do 5.000 evra

Kupovina porodičnog automobila uopšte nije lak proces, posebno ako imate ograničen budžet, ali, za vašu sreću, u ovom članku ćete moći da saznate koji su najbolji 5 porodičnih automobila ako vam je budžet do 5000 evra!

Stoga vam savetujemo da ovaj članak pročitate do kraja, jer ćete u njemu moći da pronađete 5 porodičnih automobila koji će vam garantovati odličnu vožnju, ekonomičnu potrošnju, niske troškove održavanja i komfor koji će biti idealan za vas i svaki član vaše porodice!

 

Opel Zafira

Opel Zafira idealan je izbor za svaku porodicu koja želi da investira u kompaktni MPV automobil sa 5 vrata koji nudi dovoljno prostora za uživanje u vožnji za vas, ali i za svakog člana vaše porodice.

Ovi automobili su prvi put proizvedeni 1999 godine, u 3 generacije, od kojih je prva poznata kao Zafira A (1999 - 2006), Zafira B (2005-2014) i Zafira Tourer C (2011-2019). Kod sva 3 modela odličan izbor je njihov fantastičan motor.

Za vašu informaciju, modeli Opel Zafira dostupni su sa dizel i benzinskim motorima, ali bez obzira na vaš izbor, budite uvereni da vas nikada neće izneveriti, tako da možete bez problema preći 321.868 km.

Naravno, ovi brojevi se u praksi mogu razlikovati, jer sve zavisi od toga koliko brinete o svoj auto.

U unutrašnjosti, Opel Zafira je veoma lepo dizajnirano vozilo sa udobnim sedištima, i ima dovoljno prostora za smeštaj više putnika / članova porodice, što znači da je Zafira odličan automobil za kratka i velika putovanja.

Na MojTrg možete pronaći dobro očuvanu Opel Zafiru koja vas neće koštati više od 5000 evra, a ono što dobijete za uzvrat je zaista neprocenjivo!

 

Volkswagen Golf Plus

Golf Plus je jedan od najpopularnijih porodicnih kompaktni jednoprostornih vozila prilagođenih porodici, koje je Volkswagen proizvodio od 2004 do 2014 godine, a koji je 2014 godine preimenovan u Golf Sportsvan.

Glavni razlog zašto je Volkswagen Golf Plus jedan od najboljih porodičnih automobila je taj što je unutrašnjost lepo dizajnirana, i sastoji se od 5 super udobnih sedišta koja su dovoljno dobra da vi i vaša porodica ne osećate da ste putovali mnogo sati!

Što se tiče performansi, Volkswagen Golf Plus je vrlo ekonomičan automobil, troši oko 6-7 litara na 100 kilometara (benzinski model), odnosno 4.7-5.6 litara na 100 kilometara (dizel verzija).

Druga prednost koju poznati vlasnici automobila Volkswagen Golf Plus nude svojim vlasnicima je izdržljivost, što znači da biste, ako obavljati redovan servis, lako mogli da pređete stotine hiljada kilometara, a da vam se čak i ne bude da vozite polovni automobil.

Uostalom, to je glavna karakteristika koja karakteriše popularne Volkswagen automobile, posebno modele Golfa.

 

Toyota RAV4

Toyota RAV4 je idealno rešenje za svaku porodicu kojoj su potrebni kompaktni crossover SUV automobilii koji vas neće koštati više od 5000 evra, ali će vam zauzvrat omogućiti neverovatno udobno i stabilno iskustvo vožnje, propraćenim visokim nivoa sigurnosti da ćete vi i vaša porodica uživati!

Najveći razlog zašto je Toyota RAV4 uključena u ovaj članak je taj što se Toyota RAV4 smatra jednim od najsigurnijih vozila, pa je prema oceni EuroNCAP-a dobio 5/5 zvezdica.

Ono što je takođe sjajno kod Toyote RAV4 je to što su testovi pokazali da ovaj porodični automobil nudi 89% zaštite za odrasle i oko 82% za decu.

Što se tiče performansi, Toyota RAV4 lako može da premaši vaša očekivanja, jer je ovo vozilo prilično stabilno na putu, motor je više nego izdržljiv, što znači da biste bez ikakvih problema mogli da pređete između 321.868 - 402.336 kilometara.

Kao što znate, u izdržljivosti ćete imati veliki udeo, kao i način na koji brinete o vozilu - servis itd.

Toyota RAV4 takođe nudi visok nivo udobnosti za putnike i vozače, a zahvaljujući činjenici da su sedišta spuštena, mogli biste čak i da spavate bez problema.

Na kraju, Toyota RAV4 bi bio odličan izbor za veće porodice i zato što ima dovoljno prostora za skladištenje prtljaga za zimska, letnja i periodična putovanja, zato nemojte oklevati da Toyotu RAV4 pogledate na MojTrg

 

Seat Altea

Seat Altea su jedan od najpopularnijih MPV automobila, što unapred znači da su fantastičan izbor za porodice sa više članova, jer su ovi modeli dostupni u dve verzije, standardnim Seat Altea i Seat Altea XL koji nude još više udobnosti i prostora za tebe i za tvoju porodicu.

Ali razlog zašto je Seat Altea uključen u ovaj članak je to da su sedišta predobre, a to znaći da će vam s jedne strane ponuditi jedinstvenu udobnost, a s druge strane, auto ima dovoljno snage za da imate stabilnu i sigurnu vožnju gde god krenete.

Za vašu informaciju, Seat Altea je dostupan u dizel i benzinskoj verziji, ali ono zbog čega se ljudi odlučuju za kupovinu Altee je ekonomična potrošnja, što znači da sa manje novca možete preći nekoliko kilometara!

Ako se pitate o izgledu kabine, Seat Altea ima puno pozitivnih i negativnih kritika, jer je to ipak stvar ukusa, ali opšte mišljenje koje preovladava je prilično pozitivno, jer su sedišta, volan i komande odlično pozicionirane što znači da će vaše iskustvo biti pozitivno.

Jedini nedostatak koji neki vozači prijavljuju je vidljivost, odnosno ako niste previše iskusni, imali biste mali problem dok se ne naviknete da vozite auto unazad.

Međutim, Seat Altea zaslužuje da bude deo svakog doma i porodice, najviše zbog svoje ekonomične potrošnje, velikog putničkog kapaciteta i prostora u kome možete da smestite prtljag.

 

Ford Fusion

Ford Fusion je dostupan u američkoj i evropskoj verziji, ali iako su oba modela odlična, imajte na umu da je ovo evropski model.

Za razliku od ostalih modela pomenutih u ovom članku, Ford Fusion pripada kategoriji „Mini MPV“ koja se sastoji od 5 vrata, visokog krova i dovoljno prostora za smeštaj do 5 putnika, što znači da bez obzira da li ste mali ili velika porodica, biće mesta za svakoga!

Ford Fusion dostupan je u dve verzije, i dizelskoj i benzinskoj (1.4, 1.6), ali verzija 1.4 ima najbolje kritike jer je daleko ekonomičnija varijanta, a to je uvek na vrhu liste prioriteta svakog kupca.

Ford Fusion su takođe zaista sigurni automobili koji imaju 4 od 5* u testovima koje je sproveo Euro NCAP, a to je uglavnom zbog kvaliteta vazdušnih jastuka.

Što se tiče vožnji, Ford Fusion su prilično stabilni automobili koji su idealni za bilo koju vrstu putovanja, a u to ćete se i sami uveriti nakon što ste postali vlasnik ovog modela!

Koji je vaš izbor porodičnih automobila do 5000 evra? Da li ste ikada koristili neko od ovih vozila da biste mogli da ga preporučite

Posetite MojTrg i pogledajte ponude za ove automobile čija će cena biti u skladu sa vašim budžetom, jer njihova cena neće preći 5000 evra!

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor