Trendovi koji će dominirati u svijetu interijera u 2020.

Kako biste imali moderan dom morate u njega neprestano unositi promjene i detalje prema najnoviji trendovima. Imajući to na umu pronašli smo materijale i koncepte koji će biti popularni u 2020. godini. Stoga, ako priželjkujete moderan dom, zavirite u ovih par savjeta.

Kuhinjski ormarići u dvije različite nijanse

Vrlo popularni u 2020. godini će biti ormarići u dvije različite nijanse. Za gornje ormare odaberite bijelu ili neutralnu boju, a za donje ormariće odaberite drvene tonove ili tamnije boje kako bi vaša kuhinja se bolje isticala.

Vanjski materijali se koriste za unutrašnje

Tkanine koje koristimo za eksterijere postaje sve teže razlikovati od tradicionalnih tkanina koje koristimo za interijere. Upotpunite svoju blagavaonicu i namještaj u dnevnom boravku prekrivačima i tepisima koje bi inače postavili na terasu.

Boja čelika za aparate

Crni nehrđajući čelik će biti vrlo popularan ove godine, posebice njegova boja. U anketi koju je proveo Houzz, dvije trećine ispitanika bi se radije odlučilo zamijeniti sjajne srebrne aparate tamnijom bojom.

Ekstra veliki formati pločica

Veliki formati pločica će također biti popularni u 2020. Iako su skuplje od klasičnih pločica koje možemo naći raznih veličina, velike pločice je lakše postaviti i otvaraju prostorije u vašem domu stoga imajte to na umu prilikom gradnje kuće.

Bidei

Ako još uvijek nemate bide instaliran u svojoj kupaonici evo vam prilike da iskoristite priliku dok su vrlo popularni. Danas je dostupno više vrsta i lako ćete pronaći onaj koji se uklapa u već postojeći dizajn vaše kupaonice bez da ulažete u veće investicije.

Duboke kuhinjske ladice

Jednostavnije skladištenje i više prostora omogućit će vam duboke ladice koje se smještaju u niže elemente. Umetci i organizatori će lakše organizirati bilo koju ladicu nego police i dostupni su nam u raznim oblicima i veličinama, za tave, posuđe, staklenke, a postoje čak i “pametne opcije za duboke kutne ladice i one ladice koje nam nisu baš na domet.

Tradicionalne blagavaonice

U većini domova možemo pronaći određen odvojen prostor za posebne obroke koje pripremamo za svoje goste i obitelj. Mnoštvo modernih blagovaonica će zamijeniti tradicionalne blagovaonice koje odišu toplim žutim svjetlom, lusterom iznad stola i drvenim detaljima.

Podno grijanje

Naravno, podno grijanje je dosad bilo popularno samo u kupaonicama, ali ako živite u području gdje je pretežno hladno, razmislite o investiciji podnog grijanja u cijelom domu, čak i hodniku.

Kuhinjski otok

Kuhinjski otoci pružaju dodatni radni prostor, dodatno mjesto za skladištenje, prostor za sjedenje i više od toga. Ako imate prostora u kuhinji priuštite si radni otok koji će se uklopiti u ostatak vaše kuhinje jer oni postaju vrlo značajni i popularni u modernim kuhinjama.

Zbogom tehnologiji u dnevnim boravcima

Dnevni boravci su za obitelj i ako ste obitelj koja nakon užurbanog radnog dana dolazi kući odmoriti se i predahnuti, recite zbogom tehnologiji u svom dnevnom boravku. Radije se odlučite za modernu policu sa knjigama.

Aluminijska stolarija

Investiranje u kvalitetnu i čistu aluminijsku stolariju će vam biti veliki plus. Čiste linije ove vrste stolarije će svaki dom učiniti modernim i kvaliteta hladnoću zadržavati vani tijekom zimskih dan i vrućinu tijekom ljetnih dana.

Otvorene kuhinje

Pojam otvorene kuhinje je postao vrlo popularan u 2018. godini i nastavlja svoju popularnost i u 2020. Otvorena kuhinja je puna polica umjesto klasičnih gornjih elemenata što joj daje poseban izgled prividno većeg prostora.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor