Veliki Uspjeh: 'SARAJEVO FIGHTING CHALLANGE' Nadmašio Očekivanja, Publika Uživala u Odličnim Borbama

U dvorani "Srce" u Buća Potoku održan je treći po redu amaterski MMA event pod nazivom 'Sarajevo Fighting Challange', koji je organizovala MMA Fighter Academy. Ovaj događaj je okupio borce iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Tadžikistana, pružajući publici priliku da uživa u vrhunskim borbama.

Iz organizacionog odbora 'Sarajevo Fighting Challangea' izrazili su izuzetno zadovoljstvo postignutim rezultatima. Tarik Tošić i Edin Smailhodžić su osvojili zlatne medalje, dok je Mirnes Fazlić zaslužio srebrenu medalju.

"Današnji događaj jasno je pokazao veliku potražnju za borilačkim sportovima među publikom. To nas inspiriše da sledeću manifestaciju organizujemo u još većoj dvorani i sa kompletnom organizacijom na višem nivou. Zahvaljujemo se našim sponzorima NLB Banci, ASA Banci, Admiralu, zaštitarskoj agenciji 'BH Sigurnost', BH Telecomu, Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, čija je podrška od suštinskog značaja za uspeh ovakvih događaja. MMA je u BiH u velikoj ekspanziji kao moderan borilački sport koji kombinuje različite borilačke stilove poput boksa, tajlandskog boksa, hrvanja, brazilske jiu-jutse i džudoa. Nadamo se da će slični događaji biti organizovani širom BiH," istakli su iz organizacionog odbora.

Ovaj uspeh dodatno podstiče rast popularnosti MMA sporta u Bosni i Hercegovini, otvarajući vrata za organizaciju sličnih spektakularnih događaja u budućnosti.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor

Zanimljivosti se bave pisanjem privlačnih i edukativnih članaka, istražujući raznovrsne teme s dubokim razumijevanjem i živopisnim stilom pisanja. Naš profil odražava strast prema donošenju informacija na zanimljiv i pristupačan način, potičući čitatelje na učenje i razmišljanje.