Zašto se najčešće odlučujemo za pomoć u kući?

Međutim, brojne okolnosti nameću potrebu za dodatnom pomoći u sređivanju doma, pa je prvi korak u ovoj situaciji unajmljivanje agencije za održavanje kuće ili pronalazak čistača i čistačica preko poznanika i preporuka. 

U nastavku navodimo koje su to najčešće situacije u kojima je pomoć u kući prijeko potrebna, pa ukoliko se pronalazite u nekoj od njih, možda ne bi bilo loše da razmislite o dodatnoj pomoći.

#1 Karijera - posao umije da vas zadrži i prekovremeno

Ukoliko pripadate porodici u kojoj su svi članovi zaposleni, onda sigurno znate onaj neprijatan osjećaj kada se zadržite na poslu, znajući da ručak nije pripremljen, a prašina nije obrisana. Situacija je još problematičnija ukoliko znate da djeca čekaju večeru, ili da nedavno najavljeni gosti planiraju baš tu veče da navrate kod vas.

Karijeru i obaveze u kući nije lako uskladiti, ali je itekako moguće ukoliko prihvatite sve raspoložive mogućnosti za uspjeh na oba polja. Kada je u pitanju vaš posao pomoć u kući je itekako dobrodošla, pa potražite pomoć od agencije koja se bavi održavanjem stanova i kuća, ili zamolite poznanike da vam preporuče nekoga.

Kada nađete osobu od povjerenja koja dobro obavlja svoj posao, bićete zahvalni sebi na odluci koju ste donijeli. Sve benefite ovakve pomoći u kući, primjetićete kada se sa posla vratite u uredan i blistav dom u kome je ručak već spremljen. 

#2 Postporođajni period - vrijeme za bebu, a ne za čišćenje

Svaka mama zna koliko je važno da postporođajni period teče mirno i harmonično koliko je to moguće. Ovo je period kada se i roditelji i beba privikavaju jedni na druge, a sve je uglavnom praćeno i redovnim noćnim podojima, buđenjem, uspavljivanjem, i tako u krug. 

Nakon svih obaveza koje novorođenče iziskuje, nijedna mama se ne osjeća odmorno i spremno za sređivanje kuće i boravak u kuhinji, pa se u ovim situacijama vrlo često traži pomoć u održavanju stana/kuće. 

Ovakva pomoć može biti privremena, dok traju bebine nesanice i prvi period nakon porođaja, a nakon toga se možete vratiti svojim starim, uobičajenim aktivnostima koje ćete obavljati sa elanom. 

#3 Mala djeca u kući

Ukoliko ste roditelji mališana koji idu u školu ili vrtić, a uz to ponekad trebaju i vašu pomoć u rješavanju domaćih zadataka, onda znate koliko je teško uskladiti vrijeme provedeno sa djecom, sa sređivanjem kuće i održavanjem doma urednim

Iako vam ne deluje neophodno, ovo su situacije u kojima možete potražiti pomoć u kući, kako biste više vremena provodili sa svojom djecom. Zajedničko rješavanje domaćih zadataka i odlazak u park ili u kino će vjerovatno prijati djeci, a i vi ćete biti srećni što će po povratku kući svi poslovi biti odrađeni. 

#4 Veliki dom - velika obaveza

Ukoliko živite u velikom domu, pomoć u kući je gotovo neophodna. Ovo posebno važi u gore opisanim situacijama, kada treba da se posvetite i porodici i poslu, a da kuća u isto vrijeme bude sređena. 

Dugački hodnici, prostrane sobe i visoki prozori zaista zahtjevaju više truda nego što se to na prvi pogled čini, pa ćete prije ili kasnije shvatiti da pored posla i svih drugih obaveza ne stižete sami sve da sredite. 

#5 Neočekivane posjete i iznenadni gosti

Iako nisu pretjerano prijatne, priznaćete da su vam poznate situacije kada vas u toku dana pozovu prijatelji koje dugo niste vidjeli, i najave svoj dolazak. Ukoliko ste poziv dočekali u kancelariji iz koje znate da nećete izaći još nekoliko sati, ne ostaje vam ništa drugo nego da pozovete osobu koja vam inače pomaže oko sređivanja, i angažujete je da pripremi sve za doček gostiju. 

Ovo su samo neke od situacija u kojima je pomoć u kući potrebna, pa ne oklijevajte da je potražite ukoliko ste svjesni da sami ne možete sve postići. Svi znamo koliko je karijeru, obaveze, porodični život i brigu o životnom prostoru teško uskladiti, pa olakšajte sebi koliko god je to moguće i oslonite se na profesionalce koji će odlično brinuti o vašem domu. 

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor