Budućnost implantata je baš sada

Vodeći se iskustvom klijenata i pozitivnim rezultatima koje zubni implanti pokazuju, možemo reći za njih da su pravo čudo u svetu medicine. Otkad su stupili na scenu veoma su efikasni i nesumnjivo je da će dobijati sve veću popularnost u svetu, kao adekvatno rešenje za nedostajuće zube. 

Danas postoje brojne opcije za one koji žele blistav osmeh, a ugradnja implantata je svakako najtraženija. Stoga, ako mislite da je ovo prava opcija i za vas, u nastavku vam ističemo neke osnove informacije o ovoj proceduri: cenu implantata, kvalitet, dugotrajnost i slično.  

Šta se dešava u tehnologiji zubnih implantata?

Tehnološki napredak dolazi do izražaja u poslednje dve decenije u mnogima industrijama, kao i u okviru stomatologije. Ova činjenica ne bi trebalo da nas čudi, jer tehnološka poboljšanja u ovoj oblasti postoje još od 1965. godine kada su prvi put ugrađeni implanti. Tada je bilo teže stvoriti ravnotežu između estetike i funkcionalnosti u stomatologiji, a danas je to lako postići zahvaljujući razvitku tehnologije. 

Zubni implanti su pravo otkrovenje na našim podnebljima poslednjih par decenija, jer su postali popularniji više nego ikad. Pored njih, u okviru tehnologije zubnih implantata dešavaju se neke inovacije u poslednje vreme, tako da ih ističemo u nastavku. One vam mogu vratiti blistavi osmeh zahvaljujući savršenom balansu estetike i funkcionalnosti. 

  • Кompjuterski vođena hirurgija

Kompjuterski vođena hirurgija, koja služi za detaljnu analizu ugradnje implantata, svakako predstavlja jedan od značajnijih razvoja u svetu stomatologije, jer omogućava da implant bude savršeno postavljen. 

Ovo analiziranje pomaže u tome da se izbegnu potencijalne komplikacije tokom ugradnje implantata, te tako pruža bolje rezultate pacijentima. Na forumima koji se tiču ugradnje implantata sigurno možete saznati korisne informacije koje se tiču i pozicioniranja implanta. 

  • Кeramički zubni implantati

Sve češće se u implantaciji zuba upotrebljava keramika, i predviđa se da će postati još popularnija. Razlog tome jeste sama keramika, koja je otporna na koroziju i dugo traje. Zato je manje podložna temperaturnim fluktuacijama i smanjuje mogućnost nakupljanja oralnih bakterija. 

Pošto se veliki broj ljudi najpre raspituje kolika je cena zubnih implanta, mnogi među njima će reći da je ovo skupa procedura. Ali treba uzeti u obzir da je cena implanta u skladu sa kvalitetom, jer vam mogu trajati dugi niz godina ukoliko se odlučite za iste. Raspitajte se koja stomatološka ordinacija vam pruža mogućnost plaćanja na rate, i nećete imati problem kad su u pitanju plaćanje i cena implanta. 

  • Upotreba kompjuterske tehnologije

Zahvaljujući razvoju kompjuterske tehnologije, mnoge savremeno opremljene stomatološke ordinacije kreiraju radove na implantima tako da savršeno pristaju. Danas se svim zubarima pruža mogućnost da naprave 3D snimak zuba svojih pacijenata, što pruža detaljniju predstavu o istima. Na ovaj način se omogućava uspešnija ugradnja implantata, nego kad se koriste tradicionalni rendgenski snimci. 

Cilj je omogućiti da implant funkcioniše i izgleda baš kao prethodi prirodni zub, na čijem mestu implant treba da se ugradi. Ovaj procec olakšava 3D snimak, koji prikazuje vilicu i zube u sve tri dimenzije, što daje visoku preciznost i podatke, koji su pouzdaniji. 

Ako vas zanimaju implanti zuba, iskustva drugih su veoma pozitivna po pitanju istih i mnogi ističu njihovu dugotrajnost. A uz pomoć pomenutih inovacija, ugradnja implantata će postati veoma sigurna, dugotrajna i 100% uspešna procedura. 

Za više pitanja o zubnim implantima, budite slobodni da kontaktirate kvalitetnu stomatološku ordinaciju, koja će vam pružiti tačne odgovore na sve što vas zanima i reći zašto je ugradnja implantata bolja opcija od proteza

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor