Kako je Porto Montenegro postao omiljena destinacija za luksuzni turizam

Zbog ovog luksuznog kompleksa, Crna Gora se odlično pozicionirala na mapi zemalja za čije se ime čuje i van granica Evrope. Porto je brzo stekao međunarodnu reputaciju, a ljudi iz svjetskog džet seta su glavni posjetioci ovog luksuznog mjesta. Kako je Porto Montenegro postao omiljena destinacija za luksuzni turizam, i zbog čega, saznajte u daljem tekstu.

Luksuzna marina na Jadranu - Porto Montenegro

Porto Montenegro predstavlja prvu luksuznu marinu na Jadranu, pa ne čudi što je omiljeno mjesto za usidrenje velelepnih jahti. Porto kao turistički projekat čini Crnu Goru najbrže rastućom turističkom destinacijom na svijetu, što ne čudi, jer je u sam projekat zaista uloženo mnogo, stoga ne iznenađuje kako je za kratak vremenski period Porto Montenegro dostigao sam vrh luksuznih ljetovališta Evrope.

Ova raskošna marina je sagrađena od nekadašnjeg vojnog brodogradilišta, koju je sagradio kanadski milijarder. Kako je luksuz prva asocijacija na najnovije crnogorsko naselje, cijena na godišnjem nivou za mjesto za jahtu u ovoj marini je zaista visoka, ali to ne sprečava ljude iz svih krajeva svijeta da svoje brodove i jahte vežu upravo u marini Porto Montenegro.

Luka Porto Montenegro predstavlja dom luksuznih jahti, može da prihvati na vez najvećih jahta svijeta, dužine i preko 250 metara, te je to upravo izdvaja i svrstava među marine koje se nalaze u samom vrhu industrije superjahtinga.

Mnogi ljude se rado odlučuju za ljetovanje u nekom od brojnih ljetovališta Crne Gore, kao što je Budva na primjer, ali ne propuštaju priliku da prošetaju promenadom Porto Montenegra i uživaju u pogledu na veličanstvene brodove i jahte, koji su usidreni u ovoj najluksuznijoj marini na Jadranu.

Ukoliko se upustite u obilazak raskošne luke, ne zaboravite da ponesete foto aparat ili napunite bateriju na mobilnom telefonu, kako biste ovjekovječili svaki kutak prelijepe marine.

Spektakularne arhitektura Porto Montenegra čini ga autentičnim i zanosnim

Porto Montenegro, kao nautičko naselje, svijetu je prepoznatljiv po vrlo autentičnoj arhitekturi koju karakteriše bela boja i vrlo jasne i oštre ivice. Upečatljiv identitet mondenske tivtske marine očarava svakog ko se nađe u ovom crnogorskom naselju, pa ne čudi što je upravo Porto Montenegro na velikom broju razglednica Crne Gore.

Rezidencijalni deo Porta je izgrađen po ugledu na tradicionalne gradove i po uzoru na mediteransku i venecijansku arhitekturu. Nju karakterišu nepravilno razmješteni objekti, ali sa kompatibilnim dizajnom koji stvara osjećaj elegancije i raskoša.

Kada je u pitanju Porto Montenegro cijene stanova su u skladu sa samim izgledom i lokacijom naselja, pa ne čudi što se upravo u Portu sreće svjetska elita. Dodatna prednost ekskluzivnog naselja i njegovog rezidencijalnog dijela je pogled na zaliv, kao i na obližnje planine i netaknutu prirodu.

Zaštitni znak Porto Montenegra je dug infinity bazen, koji predstavlja pravo zadovoljstvo za ljubitelje plivanja, jer je dug nevjerovatnih 64 metara. Ono što Porto čini omiljenom destinacijom za luksuzni turizam je i intenzivan kalendar lifestyle događaja, kao i sam sadržaj nautičkog naselja koji ga izdvaja iz mase sličnih marina.

Dinamičan život na visokoj nozi Porto Montenegra

Porto je kao grad u gradu, te nije čudno što ovu marinu čine i kulinarski, umjetnički i šoping sadržaji. Galerija Pizana u Porto Montenegru privlači pažnju svjetske kulturne scene svojim izložbama, pa je do sada bila domaćin brojnih umjetničkih djela svjetski priznatih umjetnika, poput Salvadora Dalija i Endija Vorhola.

Književne večeri, iako ne tako dinamične, ali nadasve interesantne, vrlo su česte u Portu, kao i brojne druge manifestacije sličnog karaktera. Pored raznovrsne kulturne scene, Tivat i Porto se mogu pohvaliti živim noćnim provodom, pa tokom odmora u Portu, možete biti dio raznih koncerata i DJ-nastupa poznatih izvođača.

Porto Montenegro kao jadranski Monte Karlo

Samo poređenje sa Monte Karlom, Porto Montenegru daje posebnu draž i dovoljno govori o glamuroznom ambijentu ovog mjesta. Mnogo kafića i restorana, butika i prodavnica svjetski poznatih brendova, čine Porto Montenegro destinacijom vrijednom posjete i obilaska.

Restorani Porta u svojoj ponudi imaju mediteranske specijalitete karakteristične za gradiće na moru, ali i tradicionalne crnogorske specijalitete koje svi obavezno probaju ukoliko se nađu u marini. Porto Montenegro zapravo čini odovojenu cjelinu za sebe, te pored Tivta predstavlja zaseban gradić koji krasi raskoš, elegancija i luksuz.

Porto Montenegro, kao deo Boka Kotorske, koji je po mnogima najljepši zaliv Mediterana, svojim šarmom privlači turiste, pa ne čudi što je upravo marina Porto mjesto u Crnoj Gori gdje možete čuti najrazličitije jezike i upoznati ljude iz svih krajeva svijeta.

Ukoliko krstarite Mediteranom, odličnom opcijom za odmor, ili pak ljetujete u nekom mjestu u Crnoj Gori, obavezno se upustite u avanturu obilaska luksuznog nautičkog naselja i uživajte u svakom kadru koje Porto Montenegro luka pruža.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor