Prednosti prirodnih materijala u kuhinji

Svi žele zdraviju sredinu za život, lep enterijer i kvalitetne materijale u svom domu. Često tragamo za komplikovanim solucijama dok su nam najjednostavnija i najbolja rešenja pred nosem. Ako se opredelite da svoj dom oplemenite sa prirodnim materijalima Vi rešavate mnoge stavke koje su preduslov za kvalitetniji i lepši život. Dizajneri enterijera i arhitekte će uvek prednost dati prirodnim materijalima kao što su mermer, granit, drvo i metal kada je uređenje enterijera u pitanju. Kako sve možete koristiti prirodne materijale u enterijeru i prirodne ploče od mermera, granita i kvarca pogledajte na Mondijal90, a u tekstu koji sledi pokušaćemo da Vam približimo sve prednosti prirodnih materijala u enterijeru.

Prirodni materijal će trajati u domu 100 godina

Materijali koji se mogu pronaći u prirodi i koji se koriste za uređenje doma su dugotrajniji i bolji od veštačkih materijala koji su dobijeni hemijskim putem. Kvarc i mermer su prirodni kamen koji poseduje veliku gustinu što znači da može da traje mnogo duže od bilo kog veštački dobijenog materijala. Kuhinjske ploče napravljene od mermera i granita mogu trajati dugi niz godina i nema potrebe da ih nakon par godina menjate ili kupujete novu kuhinju. Kao i o svemu kada brinete, tako i o prirodnim materijalima u kući, izbegavajte sredstva za čišćenje na bazi kiselina i duže će Vam trajati. Sirće nikako nemojte koristiti na drvenim površinama jer će drvo izgubiti sjaj.

Svaki enterijer sa prirodnim materijalom je moderan

Greška je ako mislite da su Vam potrebni moderni materijali da bi Vaš enterijer izgledao moderno. Baš naprotiv, moderni enterijeri u sebi uvek imaju prirodne materijali koji su deo enterijera. Ako napravite pod od bambusa ili mermernih ploča, a u kuhinju stavite granitne kuhinjske ploče i drveni trpezarijski sto, sigurno dobijate moderan enterijer. Zapamtite da je dozvoljeno mešati prirodne materijale u svom domu, divno će se uklopiti. Kada mermer, kvarc ili drvo stavite u svoj dom sigurno nećete pogrešiti i napravićete toplu atmosferu. Ljudi koji žele da daju glamurozni pečat svom domu i da prostorije učine ekstravagantnim  koriste mermer.

Prirodni materijali ne izlaze iz mode

Kada se radi dekoracija doma, usklađivanje enterijera, projektovanje prostorija i ostalih bitnih stvari oko svog doma razmišljamo da smo neke stvari rešili na duži vremenski period. Niko ne želi da stavlja pločice u kupatilo svakog proleća, niti da menjamo podne obloge svake druge godine. Tamo gde znate da ćete provoditi najviše vremena u kući, u prostorijama kao što su kuhinja i dnevna soba, obavezno postavite prirodne materijale, jer ćete dugo moći da uživate u njima. Prirodni materijali poput drveta daju svakom domu toplinu i svake sezone su aktuelni.

Uvek birajte neutralne boje materijala za enterijer

Enterijeri u neutralnim bojama mogu dugo da traju, sporo izlaze iz mode, uvek su aktuelni, deluju toplo i daju prijatnu atmosferu. Karakter prostorije možete postići nekim detaljem u akcentnoj bolji. Prirodni materijali daju kvalitet, trajnost i žilavost svakoj prostoriji. Kada koristimo prirodne materijale u svom domu mi čuvamo životnu sredinu, jer ne kupujemo veštački stvorene materijale koji u sebi imaju štetne materije.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor