Kako dekorisati zid u dnevnoj sobi?

Ljudi ovde najčešće pomisle na umetničko delo velikog formata, zatim na porodične fotografije, zanimljive police, ili ako se radi o uzanoj dnevnoj sobi mnogi se opredeljuju za sofisticirana ogledala koja vizuelno povećaju prostoriju. U tekstu koji sledi daćemo Vam predloge kako da dekorišete na zanimljiv način Vaš zid u dnevnoj sobi.

Elegantno ogledalo

Svaka soba u kojoj se nalazi ogledalo izgleda prozračnije jer ovaj dekorativni predmet reflektuje svetlost. Ako Vam je dnevni boravak malih dimenzija obavezno uzmite u obzir da ogledalo okačite iznad sofe jer ćete na taj način proširiti prostoriju. Obavezno pazite pre kačenja ogledala da ga postavite naspram prozora ili predmeta koji su vizuelno privlačni jer u suprotnom možete naglasiti neki ružan deo sobe. Ako Vam jedno veliko ogledalo izgleda nezgrapno na zidu, okačite više manjih od kojih ćete napraviti vizuelnu celinu.

Okačite na zid zanimljivo umetničko delo

Uramljeni posteri, samostalno umetničko delo i uramljene porodične fotografije su najčešći izbor kada je prostor iznad sedeće garniture u pitanju. Pobrinite se da kupite dovoljno zanimljivo umetničko delo koje će osvežiti prostor, biti efektno i neće Vam izgledati dosadno. Nemojte birati umetničko delo blagih i bledih tonova jer će se utopiti u okolni enterijer i nećete dobiti željeni efekat. Jedna umetnička instalacija na slikarskom platnu velikog formata i upečatljivih boja bila bi idealna za prostor iznad sedećeg dela.

Praktične police

Pored svog estetskog izgleda police imaju i svoju praktičnu vrednost, a to je odlaganje sitnih predmeta, uspomena i biljaka u malim saksijama. Kada postavljate police dobro pazite kako ste ih pričvrstili jer ne želite da nekome padnu na glavu dok gleda televizor. Police treba pozicionirati tako na zidu da budu u visini očiju, i obratite pažnju na razmak između polica i kreveta ili ugaone garniture.

Moderna skulptura

Kada kažemo skulptura mislimo na sva umetnička dela koja nisu fotografija ili umetnička slika, što znači da iznad kreveta možete okačiti i tapiseriju ako ste dovoljno smeli. Sve što nije tradicionalna umetnost može Vam biti inspirativno da okačite iznad sedećeg dela. Možda ste doneli neki zanimljiv predmet sa putovanja koji možete okačiti i na taj način sačuvati uspomenu. Ovde obratite pažnju na dubinu predmeta jer ne sme ugroziti prostor iznad kreveta.

Mapa sveta

Ako želite da učinite prostor iznad kreveta zanimljivim možete okačiti mapu sveta gde možete označiti mesta gde ste bili ili želite otići u skorije vreme. Sve više su popularne tzv. greb-greb karte, koje možete uramiti i ogrebati svaki put destinaciju kada negde otputujete. Mape možete kupiti u boji ili crno bele, mogu biti državne, svetske, ili nautičke, zavisi od toga šta Vam se dopada i uklapa u enterijer.

Kako Vam se dopadaju naši predlozi za zidnu dekoraciju dnevne sobe? Šta vi birate da okačite na zid iznad sofe?

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor