Sjajni efekti zelenog čaja na masnu kožu i crvenilo

Naučno je dokazano da sastojci zelenog čaja imaju pozitivne efekte, kada se stave na kožu, te smo stoga odlučili da vam navedemo one najvažnije. Naime, oni pomažu u borbi protiv prevremenog starenja, blagotvorno deluju poput tretmana na problematičnu kožu, štite ćelije od raka kože, a pored svega navedenog, ovi sastojci odlično hidriraju i neguju.

U nastavku ćemo vam detaljnije pojasniti svaku od ovih prednosti, što će vam takođe dati odgovor na pitanje zašto bi preparate za zelenim čajom trebalo da uvedete u svoju rutinu nege lica, posebno ako imate problematičnu i masnu kožu.

Dejstvo zelenog čaja – prednosti

1. Štiti ćelije od raka kože

Među najpoznatije sastojke zelenog čaja svrstavaju se katehini, i to čak 6 vrsta, koji su zapravo antioksidansi i pomažu ćelijama da se zaštite od štetnog uticaja UV zračenja, što znači da deluju preventivno protiv nastanka raka kože.

2. Pomaže u borbi protiv prevremenog starenja

Brojne studije dokazuju da antioksidansi deluju vrlo povoljno na kožu, tako što smanjuju njeno prevremeno starenje. Oni naime deluju tako što štite ćelije, zatim podstiču njihovo regenerisanje, što pomaže koži da izgleda sveže i jedro.

S druge strane, vitamini koji su sadržani u zelenom čaju, a posebno mislimo na vitamin B, koji doprinosi tome da koža izgleda mlađe, on deluje tako što štiti kolagena vlakna, koja delom igraju ulogu u tome da koža bude zategnuta.

2. Redukuju crvenilo i iritacije

Poznato je da zeleni čaj ima antiinflamatorna svojstva upravo zbog visoke zastupljenosti polifenola. Pomaže u otklanjanju otoka, crvenila, opekotina, i deluje kao tretman manjih povreda. On deluje tako što smanjuje iritaciju, kao i crvenilo, koje je posebno karakteristično za kožna oboljenja poput psorijaze, rozacee i dermatitis.

3. Tretman problematične kože

Antioksidansi, antimikrobni i protivupalni sastojci, koji postoje u zelenom čaju, imaju blagotvorno dejstvo na kožu koja je masna i problematična.


Određena istraživanja potvrđuju da polifenoli zelenog čaja, utiču povoljno na lučenje sebuma, koji je jedna od uzročnika pojave bubuljica i akni.

4. Hidratacija i nega kože

Pored mnoštvo vitamina sadržanih u zelenom čaju, on je takođe bogat i vitaminom E, za kog je dokazano da hrani i neguje kožu.

To potvrđuje i jedna studija, čiji su učesnici nanosili na svoju kožu preparate bogate zelenim čajem. Tokom tog perioda ispitivanja, primećeno je da je njihova koža hidriranija i manje hrapava.

Pošto smo vam predstavili sjajne efekte koje pruža zeleni čaj, preporučujemo vam da probate kozmetiku na bazi zelenog čaja i EGG-GREEN TEA, koji predstavlja patentiranu mešavinu sastojaka semena, lista i korena zelenog čaja iz određenog regiona u Koreji, poznatog po proizvodnji čaja, a koji se zove Boseong.

Evo nekoliko proizvoda koji bi trebalo da budu vaš izbor za negu lica:

  1. Rutinu treba započeti temeljnim otklanjanjem nečistoća, u čemu odlično pomaže pena za čišćenje lica na bazi zelenog čaja, koja će nežno skinuti površinske čestice sa lica, ostavljajući ga istovremeno hidriranim.

  2. Da bi koža ostala hidrirana, potrebno je na istu utapkati toner. Odlučite se za onaj, bez mirisa i alkohola, koji će balansirati lučenje sebuma, kožu učiniti vidno glatkom i vratiti je u ravnotežu nakon čišćenja.

  3. Treći korak podrazumeva upotrebu hidratantnog seruma na bazi zelenog čaja, koji će kožu učiniti hidriranom i elastičnom.

  4. Poslednji, ali ne manje važan korak jeste upotreba losiona na bazi zelenog čaja. Odlučite se za onaj koji je lagane teksture, i koji će prijati bilo masnoj ili mešovitoj koži.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor