Sa prolećem stižu i novi mobilni telefon!

Mnoge svetske tehnološke konferencije su otkazane, poput one u Barseloni, ali mobilna industrija nije stala. Trka za kupcima se nastavila uprkos nepovoljnjo situaciji u kojoj se našao svet. Kombinuju se sve bolje ponude u nižim kategorijama telefona i trka za proizvodnjom sve skupljih premijum pametnih uređaja.

A kome su ovi najnoviji modeli namenjeni? Da li se isplati proizvoditi ih sada? Koji modeli će obeležiti prvu polovinu ove 2020. godine? To su dileme sa kojima su se susreli svi svetski proizvođači mobilnih telefona.

Prethodna godina je u mobilnoj industriji bila turbulentna, novi modeli su stizali i iz Kine i iz Amerike. A onda je virus korona paralisao kineskee proizvođače početkom ove godine. A otkazivanjem najvećeg događaja na svetu kada je reč o mobilnoj industriji vodeći proizvođači su rešili da osmisle nove strategije koje će im pomoći da predstave nove uređaje kako prodaja mobilnih telefona ne bi bila u padu.

Novi modeli na domaćem tržištu

Dok pojedini proizvođači još uvek nisu predstavili svoje adute za ovu godinu, jasno je da će se i najnoviji modeli popularnih kineskih brendova naći i u srpskim prodavnicama. Pojedini modeli koji su najavljeni možda neće stići, ali za određene modele je sigurno da će se naći na našem tržištu. Naime, reč je o najnovijim telefonima koji podržavaju 5G mrežu, a evo koji su to najinteresantniji modeli.

Samsung Galaxy serija

Još u prvoj polovini februara otkrivene su sve nepoznanice u vezi sa najnovijom Samsung Galaxyserijom mobilnih telefona. Tzv. top-serija Galaxy linije modela - S20, S20 Plus i S20 Ultra ima isti dizajn. Reč je o Note10 uglađenom konceptu sa AMOLED ekoranom koji ima centralno pozicioniranu selfi kameru. Svaki segment modela je unapređen, a osim uvećane baterije, karakteristika ovih modela jeste i ubrzano punjenje zahvaljujući bržim punjačima koji se nalaze u paketu.

Model Galaxy Ultra ima kameru od 108MP i koja ima 100x zum, ali ova tp-serija na nađem tržištu neće imati modele koji podržavaju 5G mrežu.

Huawei lasirao novu P40 seriju!

Nakon brojnih peripetija u Srbiji se Huawei Mate 30 Pro serija tek tokom januara pojavila, a kada će doći P40 serija i da li će kasniti videćemo. Reč je o seriji P40, P40 Pro i P40 Premium. Rreč je modelima koji će podržavati 5G mrežu, a raspolagaće i moćnom kamerom. Pitanje je kako će se ovaj kinenski gigant suprotstaviti američkim sankcijama budući da nije moguće isporučivati modele koji imaju Google aplikacije.

A možda će ipak više uspeha ima Honor V30 Pro serija mobilnih telefona. Naime, Honor je zapravo ćerka firma kompanije Huawei i ove dve kompanije svoj nastup na tržištu usklađuju, a upravo sa lansiranjem ovog najnovijeg Honor modela očekuje se da se vidi dokle se Huawei ekosistem razvio.na kineskom tržištu se pojavio još u januaru i zabeležio je sjajne rezultate. U pitanju je model visoke klase koji ima odličnu izradu i vrhunske karakteristike. Da li će ovaj zajednički nastup kompanija Honor i Huawei uroditi plodom i dati odlične rezultate, ostaje da vidimo.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor