Savjeti za ubijanje vremena na aerodromu ako vam je let odložen

Ukoliko odlaganje leta traje duže od pola sata, ljepše ćete se osjećati ako to vrijeme možete da provedete na neki zanimljiviji način od prostog, nervoznog čekanja i konstantnog gledanja na sat. Naravno, ukoliko ste već kupili neki časopis ili imate par neodložnih mejlova na koje morate da odgovorite, onda već imate i više nego ispunjeno vrijeme.

Dok gledate ponudu za najpovoljnije avio-karte na sajtu poleti.rs i planirate sljedeće putovanje avionom, evo nekoliko savjeta kako da vrijeme provedeno na aerodromu utrošite na zanimljiv i opuštajući način.

Duty-free kupovina i razgledanje izloga

Duty-free šopovi predstavljaju poslastice za svakog ko se obreo na aerodromu, a za to postoji više razloga. Ove radnje oslobođene su plaćanja nameta državi jer se pretpostavlja da će kupac koji tu pazari uskoro napustiti zemlju. Stoga, cijene su manje od uobičajenih.

Ako let kasni i ne znate šta da radite sa vremenom koje ste naprasno dobili, trk do prvog fri šopa na aerodromu. Velika Toblerona, parfemi, šminka ili autići za najmlađe samo su neki od artikala koje možete da kupite i tako prekratite vrijeme.

Pored toga, radnje na aerodromu nude veliki izbor za svakoga. Tako je slobodno vrijeme moguće provesti razgledanjem izloga i radnji na aerodromu, bez obaveze da bilo šta kupite. U međuvremenu, to vrijeme može dobro da vam dođe ako želite da se raspitate o letu ili načinu na koji aerodrom funkcioniše.

Upražnjavanje fizičke aktivnosti

Svako ko je makar jednom pogledao film Terminal, u kojoj glavnu ulogu tumači Tom Henks, pomislio je o tome da skuplja kolica i tako zarađuje (sitan) novac. Neki aerodromi nude takvu mogućnost pa je ovo dobar način da se zabavite, pa ćak malo i zaradite.

Šetnja aerodromom nije loša opcija ukoliko vas čeka višečasovni let. Protezanje prije nego utonete u sjedište aviona je odlična opcija, a ukoliko putujete porodično, mališane možete da zabavite igrom žmurki. Postoji dovoljno opcija za skrivanje a vrijeme će proletjeti.

Naravno, važno je da upražnjavanjem fizičkih aktivnosti ne izgledate sumnjivo na prelazu granice jer pasoška kontrola nije uvijek raspoložena za šalu. Ako niste toliko ludi za fičkom aktivnošću, posmatranje aviona može da bude zanimljivo za sve ljubitelje letjelica.

Zabava na tradicionalan način - razgovor, knjiga ili plejlista

Prekookeanska prijateljstva u doba društvenih mreža nisu rijetkost. Međutim, sa koliko tih ljudi ste stvarno razgovarali tête-à-tête? Zato je aerodrom odlična prilika da zapodenete prijatan razgovor sa potpunim strancem. Dok čekate odloženi let, dobra prilika da ostvarite novo poznanstvo i da vrijeme provedete u usavršavanju ili učenju nekog stranog jezika je odličan način da ubijete vrijeme na aerodromu.

Za sve one koji nisu previše ekstrovertni, pa samo žele malo mira i odmora prije svog leta, odlaganje leta može dobro da posluži kako bi se pročitala knjiga za koju dugo niste imali vremena. Naravno, plejlista za putovanja može da bude odlična relaksacija dok čekate na svoj let.

Duže odlaganje leta - obilazak grada ili muzeja

Na Balkanu postoji sve više aerodroma koji su među najboljima u Evropi. Novi terminali i infrastukturna rješenja smanjuju mogućnost odlaganja leta. Ipak, ona i dalje postoji. Zato neki aerodromi širom svijeta nude obilazak grada kao opciju dok čekate let odložen za nekoliko sati.

Pored toga, postoje muzeji na aerodromima koji putnicima nude nesvakidašnje iskustvo i upoznavanje sa manje poznatim istorijskim detaljima o vazduhoplovstvu. Zato, ukoliko vaš let kasni, ne očajavajte, već pronađite najbolji način da vrijeme provedete kvalitetno i ispunjeno.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor