Kako urediti vaš hodnik po feng-šui pravilima?

Kada ulazimo u bilo koji dom, hodnik, odnosno predsoblje je prva prostorija  koju vidimo.Kao i u svim drugim aspektima života i ovde je prvi utisak izuzetno važan.Hodnik je "javno" mesto naše kuće, treba da bude što prijatnije, kako za domaćine, tako i za goste.

Najčešće su hodnici duge i uske prostorije, u nekim slučajevima mogu da budu i pomalo klaustrofobični.Zato bi trebali da izaberemo svetle boje za njih, najbolje belu ili svetlo zelenu.Izbegavajte tamne boje, jer one vizuelno još više "zatvaraju"odnosno čine da prostorija izgleda manje nego što jeste.

Ogledala su ovde neophodna i poželjna, mogu da budu postavljena u svim delovima hodnika, osim naspram ulaznih vrata.

Takođe, vrlo često se dešava da u hodniku postoji mali ili uopšte nema prozora.Zato je osvetljenje važno.Nikako nemojte da dopustite da sijalica ovde ne radi, nju je veoma lako zameniti.Ako sam prostor dozvoljava, veliki luster je najpoželjniji, kao i zidne lampe postavljene na obe strane hodnika.

Svoju obuću odložite u ormariće, najbolje one koji se zatvaraju ili kutije, ne ostavljajte je poređanu duž hodnika.Isto važi i za jakne i kapute, one koje trenutno ne nosite pomerite.

Kako bi se i vaši gosti osećali prijatno i dobrodošlo neka čiviluk(vešalica za odeću) uvek bude na vidljivom mestu, prazna i spremna.

Obezbedite kako za ukućane, tako i za goste sobne papuče, jer nije poželjno ulaziti u ostale prostorije u cipelama koje nosimo na ulici.

Za dekoraciju zida možete da koristite umetnička dela sa veselim motivima, najpoželjnije je da dominiraju crvena i zlatna boja.Premda smo već rekli da je hodnik "javna" prostorija, izbegavajte da u njemu izlažete puno porodičnih fotografija, nekoliko je sasvim dovoljno.Obratite pažnju i na to da slike ne stoje "u liniju", jer to deluje previše strogo i hladno, neka budu "razbacane" po zidu.

Ukoliko u hodniku imate kantu za otpad, obavezno joj pronađite neko drugo mesto, jer feng-šui stručnjaci savetuju da nikada ne stoji ovde.

Kako bi se dobro osećali u svojoj kući, izdvojite malo vremena i truda za hodnik, svakako se isplati, a iz hodnika počinje da dolazi i dobra energija, isto kao što i mi odatle idemo u druge prostorije.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor